Υποστηριξε το militaire
Militaire News

“Τι να σου κάνει κι ο Θεός”; Νομικό θέμα προκύπτει από τους αγίους στις στολές

Να γελάς ή να κλαις με όσα γίνονται με τους άγιους στις στολές των στρατιωτικών; Μια ακόμη απόφαση που εγκρίθηκε την εποχή Κωσταράκου ταλαιπωρεί και δυστυχώς σε ένα μέρος της κοινής γνώμης γελοιοποιεί το στράτευμα!

Οι αλλαγές στολών και εθνόσημων δεν ήταν αρκετή και το ΓΕΕΘΑ επί αρχηγίας Κωσταράκου προχώρησε και στην “διακόσμηση” των στολών των στρατιωτικών με εικόνες αγίων!!! Απίστευτα πράγματα!

Προαιρετικά λέει και προκαλεί ακόμη περισσότερα ειρωνικά χαμόγελα! Και όσοι επιλέξουν να βάλουν άγιο στο μπράτσο τους δηλαδή θα είναι πιο πιστοί από τους συναδέλφους τους στην μονάδα;

Όμως η υπόθεση έχει και νομική διάσταση την οποία και επισημαίνουν νομικοί.

Ο νομικός Βασίλης Σωτηρόπουλος υποστηρίζει:

«Η στρατιωτική στολή είναι τύπος καθορισμένος από το δημόσιο δίκαιο και όχι πεδίο ενάσκησης της ελευθερίας της έκφρασης ή της θρησκευτικής συνείδησης του στρατευμένου. Ακριβώς όπως και το δελτίο αστυνομικής ταυτότητας επί του οποίου ούτε προαιρετικά επιτρέπεται η αναγραφή του θρησκεύματος, σύμφωνα με σειρά αποφάσεων του ΣτΕ, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και την επικύρωσης τους από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Η αποδοχή προαιρετικής ανάρτησης θρησκευτικών συμβόλων θα επιτρέψει αυτομάτως διακρίσεις με βάση την θρησκευτική συνείδηση, κατηγοριοποιήσεις αδιανόητες για τις συνθήκες ομοψυχίας που πρέπει να επικρατούν στους υπηρετούντες. Η παραβίαση αφορά τα άρθρα 5 παρ. 1, 9, 9Α, 13 του Συντάγματος και τα άρθρα 9 και 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου”.

Καλό θα ήταν η σημερινή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ν ΄  αρχίσει να καταργεί όσες αποφάσεις της πρηγούμενης ηγεσίας του ΓΕΕΘΑ προκαλούν τέτοιου είδους προβλήματα στις ΕΔ. Τα θέματα που πρέπει να απασχολούν τις ΕΔ είναι τεράστια και δύσκολα στην επίλυσή τους. Ο Θεός εκεί χρειάζεται να μας βοηθήσει και δεν ζητά να έχουμε τους αγίους του στο μπράτσο,αλλά στη ψυχή μας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης