Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
13/07/2017 | 08:08
Militaire News

Τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι απειλήσουν την εξέδρα της TOTAL στην Κύπρο

Τι θα συμβεί αν οι Τούρκοι απειλήσουν την εξέδρα της TOTAL στην Κύπρο

Οι τουρκικές απειλές κατά της Κύπρου, αλλά και των εταιρειών εξόρυξης υδρογονανθράκων, που δραστηριοποιούνται στην κυπριακή ΑΟΖ, από την Τουρκία έχουν δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή των γεωτρήσεων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το thepressroom.gr oι διαδικασίες που ακολουθούνται σε περίπτωση που ένα πλοίο δείξει πρόθεση να πλησιάσει την πλατφόρμα, έχουν ως εξής:

Με κέντρο την πλατφόρμα, έχουν χαραχτεί τρεις ομόκεντρες κυκλικές ζώνες, οι οποίες από αέρος φτάνουν σε ύψος περίπου 1000 μέτρων, καλύπτοντας έτσι και τον εναέριο χώρο πάνω από την γεώτρηση.

Από θαλάσσης, η πρώτη ζώνη γύρω από το West Capella, έχει ακτίνα 500 μέτρων και θεωρείται αυστηρά «απαγορευμένη» για κάθε πλοίο που δεν έχει εξουσιοδότηση να πλησιάσει.

Η δεύτερη ζώνη (κόκκινη) είναι η «ασφαλής ζώνη» με ακτίνα τα 5 ναυτικά μίλια

Άλλες δύο ζώνες προειδοποιήσεων εκτείνονται, η μεν (πορτοκαλί) σε ακτίνα 10 ναυτικών μιλίων και η δε (κίτρινη) σε ακτίνα 15 ναυτικών μιλίων από την πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που κάποιο πλοίο δείξει πρόθεση να κατευθυνθεί προς το σημείο της γεώτρησης και μόλις εισέλθει στην πορτοκαλί ζώνη, του απευθύνεται δια ασυρμάτου προειδοποίηση να αλλάξει πορεία. Αν η προειδοποίηση αγνοηθεί και το πλοίο εισέλθει στην πορτοκαλί ζώνη, του απευθύνεται εκ νέου, αυστηρότερη προειδοποίηση. Τέλος, αν κι αυτή αγνοηθεί, τότε καθώς ο πλοίο εισέρχεται στην κόκκινη ζώνη, το συνοδευτικό για την ασφάλεια πλοίο του West Capella αναλαμβάνει να παρεμποδίσει την περαιτέρω προσέγγιση, διασφαλίζοντας την ακεραιότητα της διαδικασίας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης