Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τι είπε ο Ερντογάν για το ψευδοκράτος στην Σύνοδο της Ισλαμικής Συνεργασίας

Τι είπε ο Ερντογάν για το ψευδοκράτος στην Σύνοδο της Ισλαμικής Συνεργασίας

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

‘Αρχισαν σήμερα οι εργασίες της 13ης Συνόδου της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας (ΙΙΤ) στην Κωνσταντινούπολη.Η ομιλία Ερντογάν είχε ενδιαφέρον αφού είχε αναφορά και στο ψευδοκράτος.

Ο Πρόεδρος Ερντογάν στην εναρκτήρια ομιλία των εργασιών της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας ευχαρίστησε αρχικά την Αίγυπτο για τις προσπάθειες που κατέβαλε κατά την διάρκεια της προεδρίας της. Παρ’ όλα αυτά δεν κατάφερε να κρατήσει τον υπουργό εξωτερικών της Αιγύπτου στη Σύνοδο Κορυφής. Ο υπουργός αμέσως μετά την μεταβίβαση της προεδρίας επέστρεψε στην χώρα του.
Επιγραμματικά ο κ. Ερντογάν, είπε , μεταξύ άλλων, τα εξής:
-Πρέπει να βιαστούμε να ολοκληρώσουμε τις έννοιες ειρήνη και δικαιοσύνη που αποτελούν τη θεματική της Συνόδου μας.
-Το βασικό πρόβλημα που πρέπει να επιλύσουμε ως Μουσουλμάνοι είναι η δογματική και ρατσιστική διχόνοια. Θρησκεία μου δεν είναι ο Σουννιτισμός ούτε ο Σιιτισμός, αλλά το Ισλάμ. Είμαι απλά ένας Μουσουλμάνος, όπως τα 1δις 700 εκατ. αδέλφια μου.
-Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα συμβούλιο γυναικών στους κόλπους της οργάνωσης μας, για να επιλύσουν οι γυναίκες μόνες τα προβλήματα τους.
-Εμείς σαν χώρα έχουμε την Ερυθρά Ημισέληνο μας. Προτείνω την ίδρυση μιας κοινής Ερυθράς Ημισελήνου για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα των Μουσουλμάνων και όλων των άλλων ανθρώπων.
-Στο Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΕ δεν υπάρχει ούτε ένας μόνιμος εκπρόσωπος των Μουσουλμάνων. Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τα πέντε μόνιμα μέλη. Εάν θέλουμε να φτιάξουμε ένα δίκαιο κόσμο πρέπει να μεταρρυθμίσουμε τα ΗΕ.
Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στο ψευδοκράτος:
-Πρέπει να σπάσουμε την απομόνωση που βιώνουν εδώ και δέκα χρόνια τα αδέλφια μας στη ¨βόρεια τουρκοκυπριακή δημοκρατία¨. Εάν εμείς δεν τους στείλουμε το μήνυμα ότι δεν είναι μόνοι, ποιος θα το κάνει; Νομίζω ότι η διασάλευση της ισορροπίας σε βάρος των Τούρκων στο Νησί είναι κοινό πρόβλημα όλων των Μουσουλμάνων
Η εφημερίδα Τζουμχουριέτ στο σχετικό δημοσίευμα της αναφέρει ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός εξωτερικών της Ουγκάντα κοιμήθηκαν κατά τη διάρκεια της ¨ενδιαφέρουσας¨ ομιλίας του κ. Ερντογάν…
Η Σύνοδος πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια στη χώρα που ασκεί την προεδρία της Οργάνωσης. Η προηγούμενη είχε γίνει στο Κάιρο το 2013. Μετά την Αίγυπτο την προεδρία θα αναλάβει η Τουρκία .
Η ΙΙΤ είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διεθνής Οργάνωση μετά τα Η.Ε.
Ηγέτες 56 ισλαμικών κρατών που έφτασαν στην Κωνσταντινούπολη θα συζητήσουν το φλέγον θέμα της τρομοκρατίας, τις σχέσεις Ισραήλ-Παλαιστίνης, Ισραήλ-Τουρκίας , Αρμενίας –Αζερμπαϊτζάν καθώς και τη διεύρυνση του Ισλαμικού Στρατού που ιδρύθηκε με τη συμμετοχή 34 χωρών.
Στη Σύνοδο μετέχουν ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Selman bin Abdulaziz, ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Aliyev, Ο Πρόεδρος του Ιράν Ruhani, του Καζακστάν Nazarnayev κ.α.
Οι ηγέτες των ισλαμικών κρατών θα θέσουν τους στόχους της Οργάνωσης για τα επόμενα δέκα χρόνια . Την Παρασκευή θα δημοσιοποιηθεί η “Διακήρυξη της Κωνσταντινούπολης” στην οποία θα καταγράφονται τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ισλαμικός κόσμος και οι προσεγγίσεις για την επίλυση τους.
Αναμφισβήτητα η επόμενη τριετία της Οργάνωσης θα είναι η πιο δραστήρια από όλες μια και την προεδρία της αναλαμβάνει ο κ. Ερντογάν. Η Άγκυρα φιλοδοξεί να διαλύσει όλα τα παιχνίδια που σχεδιάστηκαν και παίζονται σε βάρος των ισλαμικών χωρών. Ελπίζουμε αυτό να το κάνει με ειρηνικό τρόπο , τηρώντας τους διεθνείς κανόνες.
Στην Κωνσταντινούπολη η Σύνοδος των Μουσουλμάνων και λίγο πιο κάτω απέναντι τους οι προκαθήμενοι του Χριστιανισμού θα προσευχηθούν για τους πρόσφυγες που είναι στην πλειοψηφία τους Μουσουλμάνοι. Ευχή όλων μας να επικρατήσει η ειρήνη, η αγάπη και η ομόνοια σε όλο τον πλανήτη.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης