Υποστηριξε το militaire
Breaking News Αμυντική Βιομηχανία
04/02/2017 | 06:00 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι απαντά ο ΣΕΚΠΥ για την ΕΑΒ και την εκπροσώπηση των αμυντικών βιομηχανιών

Τι απαντά ο ΣΕΚΠΥ για την ΕΑΒ και την εκπροσώπηση των αμυντικών βιομηχανιών

Με επιστολή του ο ΣΕΚΠΥ απαντά στο δημοσίευμα του Militaire.gr με τίτλοε τίτλο «Περίεργες προτάσεις για παραχώρηση της ΕΑΒ» . Χαιρόμαστε που διαψεύδει τις φήμες για προτάσεις “παραχώρησης” της ΕΑΒ στον ΣΕΚΠΥ. Όσο για την κατάργηση της Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ),ο ΣΕΚΠΥ απαντά ότι έχει προτείνει την ενιαία εκπροσώπηση του κλάδου. Το ίδιο περίπου λέμε με διαφορετικό τρόπο.

Η επιστολή του ΣΕΚΠΥ:

Αγαπητέ κ. Καρβουνόπουλε,

Διαβάσαμε με έκπληξη το άρθρο σας της 2ας Φεβρουαρίου με τίτλο «Περίεργες προτάσεις για παραχώρηση της ΕΑΒ» στο οποίο αναφέρεστε και στον ΣΕΚΠΥ.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι σε σχέση με τα όσα αναφέρετε στο άρθρο σας :

Α. «Ακούγεται λοιπόν ότι κυκλοφορεί μια πρόταση να αναλάβει τη τύχη της ΕΑΒ ο ΣΕΚΠΥ (Σύνδεσμος Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού). Με τι προσόντα;»

Δεν υπήρξε καμία πρόταση ούτε καν σκέψη από τον Σύνδεσμο για να αναλάβει την τύχη της ΕΑΒ ούτε καμίας άλλης εταιρείας. Και αυτό γιατί πρώτα από όλα ο ΣΕΚΠΥ είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο και ως εκ τούτου δεν θα μπορούσε να αναλάβει την ΕΑΒ η οποιαδήποτε άλλη Ανώνυμη Εταιρεία βασικός σκοπός της οποίας είναι η κερδοφορία.

Αντίθετα, όπως πολλές φορές έχουμε τονίσει και μέσα από το έγκριτο μέσο σας, η θέση του ΣΕΚΠΥ για τις Κρατικές Αμυντικές Βιομηχανίες είναι να υπάρξει συνεργασία με Ελληνικές Ιδιωτικές εταιρείες ώστε να ξεπεράσουν τα εγγενή προβλήματα του Δημοσίου Τομέα, να οδηγηθούν σε εξωστρέφεια και κερδοφορία και να παραμείνουν λειτουργούσες και Ελληνικές.

Β. «Σ΄ αυτή τη λογική ο ΣΕΚΠΥ φέρεται να έχει προτείνει την κατάργηση του έτερου οργάνου εκπροσώπησης ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών της  Ένωσης Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ)!

Όπως προκύπτει από επιστολή του ΣΕΚΠΥ η πρόταση βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.»

-Διαψεύδουμε ότι υπήρξε ποτέ τέτοια πρόταση ή επιστολή, παρακαλούμε δε θερμά να μας κοινοποιήσετε τυχόν αντίγραφο της, αν το έχετε στην κατοχή σας.

Η θέση του ΣΕΚΠΥ για το θέμα είναι, ότι : Η Οικονομική Κρίση, το συνεχώς μειούμενο μέγεθος της Εγχώριας Αγοράς Άμυνας και Ασφάλειας και η ανάγκη Εξωστρέφειας, απαιτούν ως μοναδική λύση την ενιαία Εκπροσώπηση του Κλάδου Δυναμικά, Ολοκληρωμένα και Αποτελεσματικά. Η συνέχιση της μη ενιαίας εκπροσώπησης του Κλάδου, είναι  μία κατάσταση  η οποία μόνο ζημιά προκαλεί. Προκρίνουμε δε την Σύζευξη των δύο υπαρχόντων Σωματείων με σκοπό την ενοποίηση.

Κύριε Καρβουνόπουλε,

Παρακαλούμε για δημοσίευση των παραπάνω θέσεων μας.

Θέλουμε δε με την ευκαιρία, να ευχαριστήσουμε το MILITAIRE για την διαχρονική προβολή των θέσεων του ΣΕΚΠΥ και την στήριξη της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

Με εκτίμηση,

Τάσος Ροζολής

Πρόεδρος ΔΣ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης