Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
19/12/2016 | 14:01 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τι ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης για την Εθνική Άμυνα στην πρώτη του εμφάνιση ως τομεάρχης της ΝΔ

Τι ανακοίνωσε ο Γεωργιάδης για την Εθνική Άμυνα στην πρώτη του εμφάνιση ως τομεάρχης της ΝΔ

Από την πρώτη επαφή που είχε ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του Τομέα Άμυνας της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης κρατάμε δύο βασικές του τοποθετήσεις:

•Η πρώτη ότι δεν πρόκειται να μετατραπεί ο χώρος της Εθνικής Άμυνας, σ΄ ένα “πεδίο μάχης” και σκληρής αντιπαράθεσης,γιατί όπως είπε ο χώρος είναι ευαίσθητος και δεν προσφέρεται για τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις.

•Το δεύτερο είναι η απόλυτη αναγνώριση της “επινοητικότητας και εφευρητικότητας” των στελεχών των ΕΔ,χάρη στα οποία το αξιόμαχο των ΕΔ, παραμένει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Ο κ.Γεωργιάδης φυσικά ρωτήθηκε για την απόφαση του ΣτΕ και την υλοποίησή της στο 100%. Υπενθύμισε τις δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης που δεν έχουν υλοποιηθεί και πρόσθεσε ότι η ΝΔ έχει την άποψη ότι η απόφαση πρέπει να υλοποιηθεί “όταν θα το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες”.

Άσκησε κριτική στις δηλώσεις Καμμένου για τον Ερντογάν, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ως ΥΕΘΑ.

Για την αμυντική βιομηχανία εξέφρασε την ανησυχία του,ειδικά για την τύχη των ΕΑΣ.Είπε ότι αναμένει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρη Βίτσα.

Στα ελληνοτουρκικά εμφανίστηκε υπέρ της ψύχραιμης αντιμετώπισης της τουρκικής προκλητικότητας, παραδεχόμενος ότι ο Ερντογάν προσπαθεί με κάθε τρόπο να προκαλέσει ένταση.

Για το Καστελόριζο

Το Καστελόριζο είναι ελληνικό έδαφος και όλοι μπορούν να πηγαίνουμε όποτε θέλουμε, είπε ο κ.Γεωργιάδης, αναφερόμενος στην πρωτοβουλία για την επίσκεψη της Επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας. Είπε ότι από την αρχή η ΝΔ είχε εκφράσει τις επιφυλάξεις της αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση θεώρησε ότι η χρονική συγκυρία δεν ήταν η κατάλληλη.

Για το προσωπικό

Ο κ.Γεωργιάδης απαντώντας σε ερωτήσεις για τα θέματα του προσωπικού, είπε ότι δεν πρόκειται να υποσχεθεί η ΝΔ κάτι που δεν μπορεί να υλοποιήσει και επανέλαβε ότι πρώτος στόχος είναι η αποκατάσταση της οικονομικής ζημιάς των στελεχών. “Αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να ΄χουμε τα χρήματα”, επεσήμανε ο κ.Γεωργιάδης.

Για το προσφυγικό

Απέδωσε τα εύσημα στις ΕΔ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού, λέγοντας ότι χωρίς την συμβολή τους, η κατάσταση θα ήταν αφόρητη.

Θητεία στα 18

Επανέλαβε τα όσα ειπώθηκαν στην ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος της ΝΔ στο ΥΠΕΘΑ, λέγοντας ότι αν η κυβέρνηση θεωρεί ότι πρέπει να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία για στράτευση στα 18 , η ΝΔ θα το συζητήσει και θα συνεργαστεί.

Εξοπλισμοί-Εκσυγχρονισμοί

Ο κ.Γεωργιάδης είπε οτι οι σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες δεν είναι ίδιες με το 2013 και συνεπώς και οι αμυντικές ανάγκες της χώρας είναι διαφορετικές. Συνεπώς είπε ότι και η ΝΔ θα διεκδικήσει από τους δανειστές άλλου ύψους δαπάνες για την Εθνική μας Άμυνα. “Είμαστε σε μια περιοχή που φλέγεται, με το προσφυγικό να είναι τεράστιο βάρος και την Τουρκία να υπερεξοπλίζεται”, επεσήμανε ο κ.Γεωργιάδης.

Για τις αεροδιακομιδές ΕΚΑΒ που ανέλαβαν οι ΕΔ

Ο κ.Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το μεγάλο βάρος που έχουν αναλάβει οι ΕΔ και για τις αεροδιακομιδές. Παραδέχτηκε ότι ως υπουργός Υγείας ήθελε να ξεχρεώσει τις ΕΔ, στις οποίες το υπουργείο Υγείας, χρωστά περίπου 80 εκατομμύρια.Είπε ότι οι ανθρώπινες ζωές που έχουν σωθεί από τις ΕΔ είναι χιλιάδες και πρόσθεσε ότι “είναι κι αυτό μέρος της αποστολής τους”.

Εφεδρεία

Κάθετα υπέρ της εφεδρείας, έχει ζητήσει να υπάρχει εκπρόσωπος των Εφέδρων στον τομέα Άμυνας.

Συνδικαλισμός στις ΕΔ

Η ΝΔ δεν αντιμετωπίζει τα στελέχη των ΕΔ ως ενστόλους δημοσίους υπαλλήλους τους στρατιωτικούς. Πρέπει να υπάρχει ένας τρόπος έκφρασης των αιτημάτων τους,αλλά δεν είναι ο ενδεδειγμένος αυτός που ψηφίστηκε.

   

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης