Υποστηριξε το militaire

“Τελική λύση στο Eurogroup της 24ης Μαϊου” βλέπει ο Παππάς

Militaire News
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς -από την Ουάσιγκτον, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο επίσημης αποστολής- παραχώρησε συνέντευξη στον αμερικανικό τηλεοπτικό σταθμό CNBC.

Ερωτηθείς για τη μεγάλη δόση (ύψους 2 δισ. ευρώ) που εκκρεμεί προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τον Ιούλιο, ο Υπουργός Επικρατείας τόνισε ότι δεν ανησυχεί για την καταβολή της, «καθώς τα μηνύματα που λαμβάνουμε και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού είναι ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Οπως αντιλαμβάνομαι, απομένουν πολύ λίγα βήματα προσέγγισης μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων μας στο θέμα του χρέους».

«Η Ελλάδα», πρόσθεσε ο ίδιος, «πέτυχε πολύ περισσότερα από αυτά που όλοι προέβλεπαν, σε ό,τι αφορά την πορεία του ΑΕΠ, το πρωτογενές πλεόνασμα, την ανεργία, τις παρεμβάσεις που μειώνουν τη γραφειοκρατία και δημιουργούν ένα σταθερό περιβάλλον, ευνοϊκό για τις επενδύσεις, τις γενναίες μεταρρυθμίσεις που ψηφίσαμε στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό. Και, όλα αυτά, την ώρα που προστατεύσαμε τους πιο αδύναμους».

Ο Υπουργός Επικρατείας υπογράμμισε την πεποίθησή του ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα έχουμε την τελική λύση: «Τώρα είναι η ώρα όλες οι πλευρές να κάνουν μερικά ακόμη βήματα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε τις διαφωνίες για τη ρύθμιση του χρέους να προκαλέσουν καθυστερήσεις. Υπάρχει ένα ισορροπημένο πρόγραμμα μέχρι το 2018, το υλοποιούμε και στέλνουμε μήνυμα αποτελεσματικότητας με τα επιτεύγματά μας σε δημοσιονομικό επίπεδο. Στέλνουμε στη διεθνή κοινότητα το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι και πάλι μια σταθερή χώρα, με πολιτική ηγεσία αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαια και με τη βούληση να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο για τον τόπο. Και πιστεύω ότι, ακριβώς αυτές τις μέρες, βλέπουμε να γράφονται οι πρώτες γραμμές του θετικού για την Ελλάδα και τους Ελληνες νέου κεφαλαίου».

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης