Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
26/10/2017 | 16:27
Militaire News

Τα 10 όχι της ΝΔ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Τα 10 όχι της ΝΔ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ

Οι 10 ενστάσεις της ΝΔ για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ,καταγράφοντα σε ανακοίνωση του  Βουλευτή Έβρου και Αναπληρωτή Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Αναστάσιου Δημοσχάκη.

Ποιες είναι αυτές οι ενστάσεις:

·Το ΥΠΕΘΑ αντί να φέρει ένα Νομοσχέδιο που θα αποκαθιστούσε τις αδικίες στο χώρο των Ε Δ, προτίμησε να φέρει φωτογραφικές διατάξεις για να βολέψει τους δικούς του ανθρώπους.

· Το άρθρο 27 που αφορά τον συνδικαλισμό είναι μια «βόμβα» που προκαλεί εκρηκτικές αντιδράσεις στις Ε Δ, καθώς και αναταραχές στις Ενώσεις.

·Η ΝΔ έχει προτείνει τη σύσταση μιας ad hoc Διακομματικής Επιτροπής που θα εξετάσει το συγκεκριμένο θέμα και από την οποία θα προκύψει μια κοινή συνισταμένη, με υποχρέωση να την εφαρμόζει κάθε κυβέρνηση.

· Με το άρθρο 2 το ΥΠΕΘΑ βάζει τεχνηέντως στα στελέχη των ΕΜΘ στη διαδικασία των ομαδικών προσφυγών στα δικαστήρια για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα από το ελληνικό κράτος

· Τα έσοδα από την αξιοποίηση του άχρηστου υλικού των Ε Δ πηγαίνουν στον κρατικό προϋπολογισμό στερώντας αντίστοιχα έσοδα στα Μετοχικά Ταμεία, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του Υπουργείου στις Ενώσεις Αποστράτων

·Το Σώμα Εσωτερικών Υποθέσεων πρέπει να χωριστεί από το Σώμα Οικονομικών Επιθεωρητών, καθώς πρόκειται για δύο διακλαδικές υπηρεσίες που θα πρέπει να υπάγονται στον διακλαδικό Αρχηγό, στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ.

·Είναι αδιανόητο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο οποίος κατέχει πολιτική θέση να θέλει να ηγηθεί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, την εποπτεία της οποίας πρέπει να έχει ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

·Η Κυβέρνηση προσχώρησε στις θέσεις της Ν Δ για την ένταξη των υπαξιωματικών της τάξης 90 στο Νόμο 2439 και έτσι αίρεται η αδικία εις βάρος τους

·Με ερασιτεχνικό τρόπο κινήθηκε η Κυβέρνηση στο θέμα της αναβάθμισης των F-16, καθώς δημιούργησε ένα θολό τοπίο σχετικά με το κόστος του προγράμματος αναβάθμισης και γι’ αυτόν τον λόγο οφείλει να δώσει εξηγήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

·Οι πολλές τροπολογίες που έφερε η Κυβέρνηση αποδεικνύουν την προχειρότητα με την οποία αντιμετωπίζει το Υπουργείο το συγκεκριμένο Νόμο.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης