Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα “ύστερα του κόσμου”! Ο δεξιός και βάλε επικεφαλής του ΕΛΚ Βέμπερ στηρίζει Τσίπρα!

Τα

Δήλωση του επικεφαλής της Κ.Ο. του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ φιλοξενεί η Deutsche Welle σε δημοσίευμά της στο οποίο γίνεται απολογισμός της έως τώρα θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή το ένα έτος διακυβέρνησής του.
Ο Βέμπερ χαρακτηρίζεται ως ένας από τους δριμύτερους επικριτές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Η DW υπενθυμίζει ότι  τον περασμένο Ιούλιο, στην Ολομέλεια του ΕΚ, ο Γερμανός πολιτικός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για «ψευδείς υποσχέσεις», αλλά και για κακές συναναστροφές στη διεθνή πολιτική σκηνή. Σήμερα, εξακολουθεί να βλέπει με δυσπιστία την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αναγνωρίζει ότι έχουν γίνει και θετικά βήματα.

«Στην αρχή, ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν προκαλέσει χάος στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Δίχασαν την Ευρώπη για να επιστρέψουν άπρακτοι στην Ελλάδα. Ο Τσίπρας αναγκάστηκε να κάνει ό,τι και ο Σαμαράς πριν από αυτόν, να ακολουθήσει μία πολιτική που ο ίδιος επέκρινε», είπε ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΕΛΚ.
«Τώρα», συνέχισε, «βλέπουμε τα πρώτα, θετικά δείγματα μίας μεταρρυθμιστικής πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ καταβάλλει προσπάθεια να λειτουργήσει ως εταίρος στην Ευρώπη, να υλοποιήσει μεταρρυθμίσεις. Αυτό πρέπει να το αξιολογήσουμε θετικά. Νομίζω όμως ότι κάποια επιμέρους θέματα δείχνουν λανθασμένη κατεύθυνση. Για παράδειγμα, η επικείμενη συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση επιβαρύνει υπέρμετρα την οικονομία και θέτει σε κίνδυνο την απασχόληση».

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης