Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
07/10/2016 | 07:01 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Τα χρόνια υπηρεσίας του Παρμενίωνα χρειάζονται οι στρατιωτικοί για να επιβιώσουν!

Τα χρόνια υπηρεσίας του Παρμενίωνα χρειάζονται οι στρατιωτικοί για να επιβιώσουν!

Ο Στρατηγός Παρμενίωνας το όνομα του οποίου έχουμε δώσει στην μεγαλύτερη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων που σήμερα ολοκληρώνεται, πολεμούσε μέχρι τα 70! Τόσο ήταν στα Γαυγάμηλα, όταν διοικούσε την αριστερή πτέρυγα των στρατευμάτων του Μέγα Αλέξανδρου! Πολεμούσε επειδή του άρεσε, αλλά η ηλικία του δεν τον βοηθούσε πια. Όπως λέει η ιστορία σ΄ εκείνη τη μάχη δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο σχεδιασμό της μάχης, αλλά αυτό δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις…

Αυτά το 331 π.Χ. Το 2016 μ.Χ όπως πάνε τα πράγματα για τους στρατιωτικούς για να μπορέσουν να επιβιώσουν μπορεί να χρειαστεί να προσεγγίσουν τα χρόνια του Παρμενίωνα στο στράτευμα! Δεν είναι μυστικό ότι οι στρατιωτικοί προσπαθούν πια να παραμείνουν παραπάνω χρόνια στην υπηρεσία. Έτσι όπως τους εγκλώβισαν οι κυβερνήσεις της κρίσης δεν είναι εύκολη η απόφαση της φυγής, ούτε η αποστρατεία.

Δεν είναι τυχαίο ότι μετά από μια δήλωση που έκανε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος για δυνατότητα επιστροφής στην ενέργεια αποστράτων …έσπασαν τα τηλέφωνα στα Γενικά Επιτελεία…

Η οικονομική κατάσταση των στελεχών των ΕΔ και των απόστρατων γίνεται όλο και δυσμενέστερη, όπως και όλων των πολιτών. Ο μύθος των δήθεν …προνομιούχων έχει εδώ και καιρό καταρριφθεί. Τα παραδείγματα είναι καθημερινά και είναι ενδεικτικά τα όσα είπε στην συνέντευξή του στο Militaire.gr ο Επίτιμος Α/ΓΕΕΘΑ Μανούσος Παραγιουδάκης.

Είναι νομίζουμε αναγκαίο να δοθεί ένα τέλος στα όσα ακούγονται για περαιτέρω  περικοπές στις αποδοχές των στρατιωτικών. Όσα έχουν πει ο πρωθυπουργός, ο ΥΕΘΑ και ο ΑΝΥΕΘΑ είναι καθησυχαστικά αλλά όπως φαίνεται δεν είναι και οριστικά. Από το υπουργείο Οικονομικών δεν έχουμε ακούσει τίποτα συγκεκριμένο.

Υποτίθεται ότι η υπόθεση του ειδικού μισθολογίου θα έπρεπε να είχε ήδη τελειώσει. Ωστόσο διαπιστώνουμε ότι οι οριστικές αποφάσεις όλο και πάνε πιο πίσω. Δεν είναι παράλογο αυτό να προκαλεί ανησυχίες και καχυποψία.

Δεν γνωρίζουμε τι θα δηλώσει από τον Έβρο όπου παρακολουθεί την τελική φάση της άσκησης ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016, ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος. Το βέβαιο είναι ότι οι στρατιωτικοί αναμένουν μέρα με τη μέρα να ακούσουν για το τέλος του σήριαλ ειδικό μισθολόγιο. Ελπίζοντας ότι θα ΄χει ευχάριστο τέλος.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης