Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα “φάουλ” του Νίκου Φίλη για τους εξοπλισμούς

Τα

Ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης ποτέ δεν είδε με καλό μάτι τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με του ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Αυτό είναι γνωστό και μπορεί να το λύσει με το κόμμα του ή με τον κ.Καμμένο.

Δεν μπορεί όμως θέλοντας να δείξει αυτή του την αντίθεση να χρησιμοποιεί επιχειρήματα που δημιουργούν τελείως εσφαλμένες εντυπώσεις για θέματα που έχουν να κάνουν με την Εθνική Άμυνα.

Οι εξοπλισμοί είναι ένα απ΄ αυτά, όσο κι αν δεν είναι ευχάριστο να συζητάμε και να αποφασίζουμε γι΄ αυτούς μέσα σε τέτοιες συνθήκες κρίησης.

Μίλησε ο κ.Φίλης για “εξοπλιστικό πρόγραμμα 2 δις” που “δεν μπορεί να ταιριάξει με τα μέτρα κοινωνικής πολιτικής; Πώς θα τα δώσουμε τα 2 δισ., όταν δίνουμε μάχη για τα 500 εκατ. της Φωτίου; Αυτό πού συζητήθηκε; Πού βρήκε πολιτική νομιμοποίηση;”

Λάθος πρώτο: το “εξοπλιστικό πρόγραμμα” είναι πρόγραμμα αναβάθμισης-εκσυγχρονισμού οπλικών συστημάτων που ήδη υπάρχουν.

Λάθος δεύτερο: δεν μίλησε κανένας για 2 δις. Πόσο θα φθάσει το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των F-16; Όχι πάνω από 1,2 δις. Είναι λίγα; Όχι βέβαια. Πρέπει να γίνει το πρόγραμμα; Η απάντηση είναι ναι. Δεν το λέμε εμείς ,το λέει η ΠΑ που το ζητούσε από το 2008.

Πολλοί πολιτικοί όχι μόνο της Αριστεράς αλλά και οι λεγόμενοι…νεοφιλελεύθεροι έχουν αλλεργία με τους εξοπλισμούς! Το πάρτυ της περιόδου 1996-2004 τους έδινε για πολλά χρόνια το δικαίωμα να επιβάλλουν σιωπητήριο σ΄ όσους φώναζανν ότι η χώρα -η κάθε χώρα- δεν μπορεί να μένει χωρίς συντήρηση και υποστήριξη των οπλικών της συστημάτων και χωρίς καλά σχεδιασμένες και αιτιολογημένες αγορές. Η περίοδος της σιωπής τελείωσε όχι επειδή σοβαρεύτηκαν οι πολιτικοί μας, αλλά επειδή κατάλαβαν ότι η κατάσταση έφθασε στο μη περαιτέρω.

Ας καταλάβουν λοιπόν οι πολιτικοί ότι έχουν τόσα θέματα για να “ταακωθούν” ώστε να αφήσουν τις ΕΔ ήσυχες να κάνουν τη δουλειά τους.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης