Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Οι τρεις αποστολές με ρίσκο που ανέλαβε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης

Οι τρεις αποστολές με ρίσκο που ανέλαβε ο Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης

ΦΩΤΟ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Ποια είναι η μεγάλη διαφορά του σσημερινού Α/ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Βαγγέλη Αποστολάκη από τον προκάτοχό του Μιχάλη Κωσταράκο; Ο Αποστολάκης ίσως επειδή παραμένει πρώτα απ΄ όλα βατραχάνθρωπος δεν δείχνει να αποφεύγει τα ρίκα. Και πρέπει να παραδεχτούμε ότι και ως Α/ΓΕΝ αλλά και τώρα ως Α/ΓΕΕΘΑ , έχει αναλάβει προωτοβουλίες και αποστολές που είχαν κι έχουν μεγάλο ρίσκο.

Ποιες είναι αυτές;

1. Το θέμα των υποβρυχίων 214 και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Ο τότε Α/ΓΕΝ Αποστολάκης είχε εισηγηθεί στον τότε ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο την λύση που δόθηκε. Επί της ουσίας το ΠΝ ανέλαβε την τύχη των Ναυπηγείων και την ολοκλήρωση των υποβρυχίων. Μετά απ΄ όσα είχαν γίνει ελάχιστοι είχαμε πιστέψει ότι τα υποβρύχια θα έπεφταν στη θάλασσα. Μένει να δούμε αν τελικά θα σωθουν οροστικά και τα Ναυπηγεία. Αλλά αυτό ξεφεύγει πλέον από τις αρμοδιότητες του Αποστολάκη.

2.Ανάλογο ρίσκο έχει πάρει και τώρα ως Α/ΓΕΕΘΑ πλέον με τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και τις πυραυλακάτους του ΠΝ.

3.Το σχέδιο για τον συντονισμό των ενεργειών όλων των υπηρεσιών που εμπλέκονται με την αντιμετώπιση του προσφυγικού, το είχε εισηγηθεί εδώ και καιρό ο Α/ΓΕΕΘΑ στον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο, ο οποίος και το παρουσίασε στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο Α/ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει και σ΄ αυτή τη περίπτωση μεγάλες ευθύνες. Καμμένος αλλά και Μουζάλας, ο υπουργός της Μεταναστευτικής πολιτικής εξέφρασαν στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στο ΥΠΕΘΑ την βεβαιότητα ότι οι ΕΔ θα καταφέρουν σε πρώτη φάση να ολοκληρώσουν τα hotspots και τις εργασίες στα στρατόπεδα Σχιστού και Σίνδου μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Και βέβαια αυτό είναι ίσως το εύκολο κομμάτι της αποστολής. Τα δύσκολα έχουν να κάνουν με τον συντονισμό όλων των υπηρεσιών από τις ΕΔ.

Ελπίζουμε το αποτέλεσμα να δικαιώσει τον Αποστολάκη. Ο οποίος ελπίζουμε να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και ας έχουν ρίσκο. Αυτή είναι η δουλειά των Αρχηγών κι όχι οι απλές επισκέψεις σε μονάδες και σχηματισμούς.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης