Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική ΥΠΕΘΑ
17/02/2016 | 04:29 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Τα παιχνίδια κατά της Ελλάδας για το προσφυγικό τελείωσαν” λέει ο Καμμένος

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης και ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος επισκέφθηκαν τα κέντρα προσωρινής διαμονής προσφύγων – μεταναστών στα νησιά Λέρο, Χίο και Λέσβο.

 Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, από τη Χίο, δήλωσε ότι “το «playing games» απέναντι στην Ελλάδα τελείωσε. Από εδώ και πέρα, η Τουρκία έχει να αποδείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία που υπέγραψε και ότι θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους μετανάστες που ξεκινούν από τα παράλια της Μικράς Ασίας».

Η δήλωση Καμμένου:

 Η Ελλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της. Σε συνδυασμό με τη συμφωνία που επήλθε με το ΝΑΤΟ για την ανακοπή της μεταναστευτικής ροής στα παράλια της Μικράς Ασίας, σε τριμερή συμφωνία που υπογράψαμε με τη Γερμανία και την Τουρκία και επικύρωσαν όλες οι χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, θεωρώ ότι πλέον έχουμε μπει σε έναν δρόμο όπου το τεράστιο μεταναστευτικό – προσφυγικό πρόβλημα θα αντιμετωπιστεί. Αυτό σημαίνει ότι με σεβασμό στη Συνθήκη της Γενεύης, στα δικαιώματα των προσφύγων, αλλά και στις δυνατότητες που έχει η Ευρώπη, θα αντιμετωπίσουμε αυτό το τεράστιο πρόβλημα.

 Οι Ένοπλες Δυνάμεις εκλήθησαν σε μία δύσκολη συγκυρία να αποδείξουν ότι δεν είναι έτοιμες μόνο για καιρό πολέμου – όπως είναι έτοιμες – αλλά και για να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο σε καιρό ειρήνης. Και εγώ και ο κ. Βίτσας είμαστε περήφανοι που είμαστε πολιτικοί προϊστάμενοι στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Είμαστε περήφανοι που όλοι μαζί, οι φορείς, η Αστυνομία, το Λιμενικό, οι μη κυβερνητικές οργανώσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το «Χαμόγελο του Παιδιού», η Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, συνεργαστήκαμε στενά και μπορέσαμε να λειτουργούμε πλέον αυτό το hotspot με όλες τις προβλεπόμενες συνθήκες υγιεινής, με καλές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων. Αυτό το 24ωρο hotspotαποτελεί τον προθάλαμο για τα relocation centers των 72 ωρών, τα οποία είναι έτοιμα στο Σχιστό και στη Θεσσαλονίκη.

 Από εδώ και πέρα, θα συνεχίσουμε να βοηθάμε μέχρι να μπει σε μία σωστή οργανωτική δομή όλο το σύστημα λειτουργίας του hotspot. Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όποτε χρειαστεί ξανά, θα είναι πάλι παρούσες.

Το «playing games» απέναντι στην Ελλάδα τελείωσε. Από εδώ και πέρα, η Τουρκία έχει να αποδείξει ότι θα σεβαστεί τη συμφωνία που υπέγραψε και ότι θα φιλοξενήσει τους πρόσφυγες, αλλά και τους μετανάστες που ξεκινούν από τα παράλια της Μικράς Ασίας».

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης