Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
07/06/2016 | 06:23
Militaire News

Τα Ηνωμένα Έθνη “ξέπλυναν” τη Σαουδική Αραβία από τους θανάτους 510 παιδιών!

Τα Ηνωμένα Έθνη

Τα Ηνωμένα Έθνη ανακοίνωσαν  ότι αφαίρεσαν την συμμαχία αραβικών κρατών που υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας έχει επέμβει στον πόλεμο της Υεμένης από την μαύρη λίστα κρατών που παραβιάζουν τα δικαιώματα των παιδιών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων, έπειτα από επανεξέταση που πραγματοποίησαν από κοινού ο ΟΗΕ και η συμμαχία, αναφορικά με τις περιπτώσεις θανάτων και τραυματισμών παιδιών στον μαινόμενο πόλεμο.

Η έκθεση που δημοσίευσε την προηγούμενη εβδομάδα ο ΟΗΕ τόνισε πως η σαουδαραβική συμμαχία είναι υπεύθυνη για το 60% των θανάτων και των τραυματισμών παιδιών στην Υεμένη, σκοτώνοντας 510 παιδιά και τραυματίζοντας 667. Παράλληλα υπογράμμισε πως οι μισές επιθέσεις της συμμαχίας στόχευαν σχολεία και νοσοκομεία.

Νωρίτερα σήμερα η Σαουδική Αραβία είχε ζητήσει από τον γενικό γραμματέα των ΗΕ Μπαν Κι Μουν να αφαιρέσει την σαουδαραβική συμμαχία από την μαύρη λίστα, χαρακτηρίζοντας τα στοιχεία της έκθεσης «υπερβολικά», τονίζοντας που βασιζόταν κυρίως σε πληροφορίες που χορήγησαν οι αντίπαλες σε αυτήν δυνάμεις.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης