Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα “ελληνικά” εξαρτήματα των Patriot! Ποια εταιρεία τα φτιάχνει

Τα

Οι ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες έχουμε πολλές φορές γράψει ότι έχουν και δυνατότητες και προοπτικές,αρκεί να έχουν την στοιχειώδη βοήθεια.Και δεν εννοούμε χρηματική.Η βοήθεια έχει να κάνει με το περιβάλλον που επιχειρούν ,το οποίο θα πρέπει να είναι σταθερό .Επίσης θα πρέπει να υπάρχει μιαμακρόχρονη σχεδίαση για το τι θέλουμε,τι ζητάμε για την Εθνική μας Άμυνα.

Μέχρι τότε οι ελληνικές εταιρείες παλεύουν να επιβιώσουν με τις αγορές του εξωτερικού.Και τα καταφέρνουν. Ένα ακόμη παράδειγμα είναι η εταιρεία ΤΕΜΜΑ Α.Ε.

Η εταιρεία ΤΕΜΜΑ Α.Ε. συνεχίζοντας την μακρόχρονη και επιτυχημένη συνεργασία της με την IDE (INTRACOM  Defense Electronics), έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια από την IDE υποκατασκευαστικό έργο που ξεπερνάει τα 1,2 εκ. € για κατασκευή βασικών εξαρτημάτων,ιδιαίτερα υψηλών απαιτήσεων, των αμυντικών συστημάτων   PATRIOT.

Η συνεργασία αυτή, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης, ήταν επιλογή των διοικήσεων των δύο εταιρειών, προκειμένου το έργο να υλοποιηθεί στην Ελλάδα και όχι στο εξωτερικό όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Με την συνεργασία αυτή η ΤΕΜΜΑ Α.Ε. πιστοποιεί τις υψηλές τεχνολογικές της δυνατότητες και ταυτόχρονα καταξιώνει την παρουσία της στην διεθνή αγορά αμυντικών συστημάτων. Παράλληλα συμβάλλει στην ενίσχυση των εξαγωγών  και την αύξηση του εθνικού προϊόντος, μέσω της διατήρησης των θέσεων εργασίας σε μια εξαιρετικά κρίσιμη χρονική περίοδο για την χώρα μας.

Η ΤΕΜΜΑ ιδρύθηκε το 1961 με έδρα την Αθήνα και αντικείμενο τις μηχανολογικές κατασκευές υψηλής ακριβείας.

Ο πρωτοποριακός μηχανολογικός  εξοπλισμός της, η υψηλή τεχνογνωσία καθώς και η απόλυτη εξειδίκευση του προσωπικού της, συνέβαλαν ώστε η εταιρεία να αναπτυχτεί και να κατέχει αυτή την στιγμή ηγετικό ρόλο στον χώρο τόσο της συμβατικής όσο και της αμυντικής βιομηχανίας .

Σήμερα την εμπιστεύονται όλες οι μεγάλες εταιρείες της Ελληνικής βιομηχανίας καθώς  και μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού με αποτέλεσμα να αναλαμβάνει διεθνή project με μεγάλη επιτυχία .Η εταιρεία λειτουργεί με πιστοποιημένο το σύστημα διασφάλισης ποιότητας της  κατά  EN ISO 9001:2008 από την TUV και ήδη βρίσκεται στην διαδικασία αναβάθμισης του, κατά  EN ISO 9001:2015.   

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης