Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα ΕΑΣ που “παίχτηκαν” στα ζάρια με την ΕΡΤ και τι λέει η Φώφη Γεννηματά

Τα ΕΑΣ που

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η παραίτηση του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη έχει προκαλέσειι μεγάλες φουρτούνες στα ΕΑΣ αλλά απ΄ ότι φαίνεται και στα κόμματα που έχουν κληθεί στο παρελθόν να διαχειριστούν τη τύχη τους. Η σημερινή κυβέρνηση εννοείται ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στα Παραπολιτικά και τον Γιώργο Τράγκα, μας γύρισε πίσω στη περίοδο που ήταν ΑΝΥΕΘΑ και είπε:

“Όταν βρισκόμουν στο Υπουργείο Άμυνας, επί έξι μήνες απαιτούσαν οι δανειστές να βάλουμε λουκέτο στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Τους παρουσίασα σταθερά, χωρίς να κάνω πίσω σε κανένα σημείο, ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης και αν θέλετε κι ένα οραματικό σχέδιο για το πώς η αμυντική βιομηχανία μπορεί να είναι ταυτόχρονα και διπλωματία και εξωτερική πολιτική και ανάπτυξη. Ένα ολοκληρωμένο πακέτο.

Το ξέρετε ότι το δέχτηκαν, πείσαμε τον Τόμσεν τότε και πείσαμε και την Επιτροπή Ανταγωνισμού ενώ βρισκόταν υπό έλεγχο η εταιρεία, να μας επιτρέψουν να κάνουμε εξαγωγές που δεν έχει γίνει σε καμία άλλη περίπτωση. Και σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ τη βουλιάζει την εταιρεία,  δεν υλοποίησε τη συμφωνία του ’13 και ετοιμάζονται να την κλείσουν. Να μεταφέρουν όσους εργαζόμενους μπορούν από εδώ και από εκεί και τους υπόλοιπους να τους πετάξουν στο δρόμο.  Ταυτόχρονα χάνεται και μια αναπτυξιακή δυνατότητα για τον τόπο”.

Πάντως πριν πείσει τον Τόμσεν,όπως λέει θα ΄πρεπε να ΄χε πείσει τον τότε πρωθυπουργό Α.Σαμαρά και κάποιους από τους στενούς του συνεργάτες . Έχει γραφτεί πολλές φορές και ποτέ δεν διαψεύστηκε ότι η τύχη των ΕΑΣ κρίθηκε κυριολεκτικά στο και πέντε…Σ΄ εκείνη τη σύσκεψη που από τη μια οι μισοί υποστήριζαν το λουκέτο στα ΕΑΣ και κάποιοι άλλοι πρότειναν να κλείσει η ΕΡΤ. Τελικά τα ΕΑΣ τη γλίτωσαν επειδή ο Μπαλτάκος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης εξήγησαν στον Σαμαρά πως δεν είναι δυνατόν η ΝΔ να κλείσει οτιδήποτε έχει σχέση με την αμυντική βιομηχανία.

Αυτά για να μην ξεχνάμε. Όσο για τη συμφωνία του 2013; Η κυρία Γεννηματά έχει δίκιο σε μεγάλο ποσοστό ,αλλά η βασική ευθύνη δεν εντοπίζεται στην διοίκηση των ΕΑΣ,τουλάχιστον με τη σύνθεση που ΄χε μέχρι πριαν από μερικές μέρες.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης