Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα δεδομένα της τελευταίας πτήσης του ελικοπτέρου 28 του ΠΝ και τα σκοτεινά “παιχνίδια”

Τα δεδομένα της τελευταίας πτήσης του ελικοπτέρου 28 του ΠΝ και τα σκοτεινά

Σε κάθε αεροπορικό δυστύχημα τα σενάρια για τις αιτίες που το προκάλεσαν είναι πολλές. Στην Ελλάδα ακόμη περισσότερες,αφού όλοι μας έχουμε και την ιδιότητα …του εμπειρογνώμονα.

Η πτώση του ελικοπτέρου 28 του ΠΝ στην Κίναρο έχει όλα τα εκείνα τα στοιχεία που ενισχύουν όσους από αφέλεια ή ακόμη χειρότερα με δόλο προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να “χτίσουν” ιστορίες και μύθους.

Μια μικρή βόλτα στο διαδίκτυο θα σας πείσει. Διάφοροι ανόητοι ,ανεύθυνοι και αναίσθητοι έχουν αρχίσει να διακινούν τη φοβερή πληροφορία ότι το ελικόπτερο…καταρρίφθηκε από  τους Τούρκους!

Τα δεδομένα που υπάρχουν μέχρι στιγμής και δεν αμφισβητούνται είναι:

• Ο κυβερνήτης του ελικοπτέρου 28 δεν ήταν μόνο έμπειρος -1300 ώρες πτήσης- αλλά και εξαιρετικά συνεπής και σοβαρός στη δουλειά του. Αξιωματικός και χειριστής που τηρούσε με απόλυτη ευλάβεια όσα η ασφάλεια πτήσεων προβλέπει.

•Τα ελικόπτερα ΑΒ 212 του ΠΝ ήταν και παραμένουν αξιόπιστα . Το συγκεκριμένο ελικόπτερο δεν είχε παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα μέχρι και την τελευταία του πτήση. Αν κάτι προέκυψε στην πτήση πάνω από την Κίναρο, θα το βρουν ή δεν θα το βρουν οι εμπειρογνώμονες του ΠΝ ,οι οποίοι ξέρουν τη δουλειά τους.

•Οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν απαγορευτικές για την πτήση του ελικοπτέρου. Το πλήρωμά του ,όπως κι όλα τα πληρώματα των ελικοπτέρων του ΠΝ έχουν πετάξει σε απείρως δυσκολότερες συνθήκες. Παρόλα αυτά τίποτα δεν αποκλείει ένα απλό καθοδικό ρεύμα την στιγμή που το ελικόπτερο επιχειρούσε να περάσει την κορυφή του ορεινού όγκου στην Κίναρο ,να οδήγησε στην συντριβή. Κι αυτό θα προκύψει από την έρευνα.

Συνεπώς ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε συμπεράσματα. Ας περιμένουμε την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να διαπιστώσουμε τι οδήγησε στην πτώση του ελικοπτέρου. Το πόρισμα δυστυχώς θα χαρακτηριστεί πάλι απόρρητο. Αυτό είναι βούτυρο στο ψωμί των ηλιθίων που αυτές τις ώρες, “παίζουν” παιχνιδάκια με τις χαμένες ανθρώπινες ζωές και με τον πόνο και την οδύνη των συγγενών που θρηνούν τους νεκρούς τους. Ίσως λοιπόν θα ήταν καλό ,μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα και έχουμε πόρισμα ,το ΓΕΝ να κάνει ανακοινώσεις που θα “καταρρίψουν” -έστω προσωρινά- την ανοησία και την ανευθυνόητα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης