Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα “γιουσουφάκια του Ερντογάν! Πως το καθεστώς του υποθάλπει την παιδοφιλία

Τα

 

Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Είναι γνωστή η έφεση των Οθωμανών στα γιουσουφάκια. Η ομοφυλοφιλία απαγορεύτηκε επίσημα μετά το Τανζιμάτ (1840) όταν άρχισαν να διεισδύουν οι δυτικές αξίες στην οθωμανική κοινωνία. Φαίνεται, όμως, ότι οι συνήθειες δεν αποβάλλονται εύκολα.
Για να ακριβολογούμε , όμως, το φαινόμενο της παιδοφιλίας δυστυχώς αυξάνεται σε παγκόσμιο επίπεδο . Όλες οι προηγμένες χώρες προσπαθούν να πατάξουν αυτό το έγκλημα, παρ’ όλα αυτά παιδιά φτωχών περιοχών γίνονται θύματα ανώμαλων ψυχικά ατόμων.
Ένα σκάνδαλο σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων αγοριών σε οικοτροφείο στην περιοχή Καραμάν ταλανίζει την τουρκική κοινή γνώμη εδώ και αρκετές μέρες. Σε οικοτροφείο του ιδρύματος Ensar Vakfi ένας δάσκαλος βίασε δέκα αγόρια και παρενόχλησε άλλα 45. Ένας παιδόφιλος δάσκαλος αλώνιζε ανενόχλητα σε ένα ίδρυμα που υποστηρίζεται από το κυβερνών κόμμα του κ. Ερντογάν.
Από τις δηλώσεις και τα σχόλια που καταγράφηκαν στον Τύπο προκύπτει ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται να ερευνήσει τις συνθήκες που ευνοούν την σεξουαλική εκμετάλλευση των παιδιών , ούτε να αναζητήσει τρόπους για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Αντ’ αυτού τα πολιτικά κόμματα αλληλοκατηγορούνται .
Είναι αηδιαστική η προσπάθεια των κυβερνώντων να καλύψει τον βιασμό 45 αγοριών. Η υπόσχεση του Προέδρου ότι θα ανοικοδομήσει τη χώρα, ελπίζουμε να μην ξεκινάει από αυτά τα οικοτροφεία που λειτουργούν παράλληλα με τα ιεροσπουδαστήρια, όπου στέλνουν οι γονείς τα παιδιά τους για να γίνουν ενάρετοι πολίτες.
Τα οικοτροφεία για τους μαθητές των ιεροσπουδαστηρίων φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια σε ολόκληρη την Τουρκία. Τα περισσότερα λειτουργούν υπό την προστασία του κράτους και δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο.
Μια κοινωνία που διαπληκτίζεται για να καλύψει την παιδοφιλία αντί για να την πατάξει είναι σίγουρα προβληματική.
Η προσπάθεια στήριξης του βιαστή αντί των 45 θυμάτων του προκαλεί αηδία. Η αρμόδια υπουργός προστασίας της οικογένειας κ. Σεμά Ραμαζάνογλου δήλωσε χωρίς καμία αιδώ: ” Ένα περιστατικό που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά στο ίδρυμα μας που είναι το καμάρι μας, δεν μπορεί να αμαυρώσει την προσφορά του”.

Αντίθετη άποψη εξέφρασε ο πρόεδρος του Κουρδικού Κόμματος HDP κ. Ντεμιρτάς: “Παρόμοια περιστατικά συμβαίνουν σε όλη την Τουρκία. Το περιστατικό στο Καραμάν είναι ένα μόνο δείγμα. Η κατάσταση είναι χειρότερη από ό,τι τη φαντάζεστε”. Αλλά και τα στοιχεία εγκληματικότητας είναι αμείλικτα. Συγκρίνοντας τους δείκτες εγκληματικότητας του 2002 και του 2015, στα δεκατέσσερα δηλαδή χρόνια διακυβέρνησης του ΑΚΡ παρατηρούνται τα εξής: Ο αριθμός των κρατουμένων στις φυλακές από 49.512 ανήλθε στους 156.195. Η Τουρκία κατέλαβε την 3η θέση στην παιδική πορνεία μεταξύ 180 χωρών. Η πορνεία και η χρήση ναρκωτικών αυξήθηκε κατά 1700% και ο αριθμός των διαζυγίων κατά 2800%.

Η κυβέρνηση ανακήρυξε το ίδρυμα Ensar , πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, σε “φιλάνθρωπο της χρονιάς”…

Ο πρωθυπουργός κ. Νταβούτογλου είπε για το ίδρυμα: “Είμαστε μάρτυρες των ωραίων υπηρεσιών που προσφέρει στη χώρα και την ανθρωπότητα”!
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Ερντογάν , επίσης, τόνισε “το ίδρυμα καθημερινά θα διευρύνεται. Σήμερα έχει 165 παραρτήματα. Όσο επιτελεί το ευάρεστο έργο του θα μεγαλώνει και θα αυξάνεται”….
Αλίμονο στα φτωχά παιδιά που κατακλύζουν τα ιεροσπουδαστήρια επειδή τους παρέχουν στέγη και τροφή. Ο σκοταδισμός οδηγεί τις κοινωνίες στον μεσαίωνα .

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης