Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα απόνερα των κρίσεων στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και παραιτήσεις

Τα απόνερα των κρίσεων στις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν και παραιτήσεις

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ στον Αντιστράτηγο ZEKAI AKSAKALLI (o οποίος προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου το 2016 και ασκούσε τα καθήκοντα του Διοικητού της Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων του τουρκικού ΓΕΕΔ, ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητού της 2ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ η οποία έχει ευθύνη όλης της ΝΑ Τουρκίας (άρα και του αγώνα κατά των Κούρδων).

Σύμφωνα πάντα με τα τουρκικά ΜΜΕ ο Τούρκος Στρατηγός υπέβαλε την παραίτησή του και μέχρι αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες για να μεταπεισθεί.
Να σημειωθεί ότι ο Αντιστράτηγος ΑΚSAKALLI έπαιξε σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αντιμετώπισης των πραξικοπηματιών της 15 Ιουλίου 2016 και δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί ότι χωρίς την συνδρομή του τα πράγματα ίσως ήταν πολύ διαφορετικά. Για την δράση του αυτή ανταμείφθηκε προαγόμενος και παρέμεινε στη θέση του επικεφαλής των BROEDO BERELI αν και προβλεπόταν Αξιωματικός βαθμού Υποστρατήγου.
Ο Αντιστράτηγος ΑKSAKALLI δεν είναι τυχαίο στέλεχος των ΤΕΔ. Προέρχεται από τις Ειδικές Δυνάμεις, υπηρέτησε επί σειρά ετών σε Μονάδες BORDO BERELI, καθώς και στον λεγόμενο Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας (που προέρχεται από την παλιά ΤΜΤ) στην κατεχόμενη Κύπρο.
Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης