Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
26/10/2017 | 06:14 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Τα αντάρτικα της ΛΑΕΔ στη Βουλή… γιατί για κάποιους ο Εμφύλιος δεν έχει τελειώσει!!!

Τα αντάρτικα της ΛΑΕΔ στη Βουλή... γιατί για κάποιους ο Εμφύλιος δεν έχει τελειώσει!!!

Η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, Πάνος Καμμένος και Δημήτρης Βίτσας αναφέρθηκαν στη Βουλή  στα τραγούδια του αντάρτικου που ακούστηκαν στην εκδήλωση για την 28η Οκτωβρίου στην ΛΑΕΔ. Είχε γράψει το Militaire.gr με χιουμοριστική διάθεση για το θέμα, επισημαίνοντας ότι ήταν η πρώτη φορά που ακούστηκαν και μάλιστα παρουσία του Α/ΓΕΣ.

Διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι το θέμα πήρε διαστάσεις στη χθεσινή συζήτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ και ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα… Τους Ιταλούς και τους Γερμανούς τους πολέμησαν όλοι οι Έλληνες. Δεξιοί, αριστεροί και κεντρώοι. Όλοι. Κανείς δεν έμεινε πίσω. Ο καθένας είχε τα πιστεύω του και τα αντίστοιχα τραγούδια του. Το πως καταλήξαμε στον αδελφοκτόνο Εμφύλιο καλό θα ήταν να μας έχει γίνει μάθημα. Δεν φταίνε μόνο οι ξένοι εκεί που καταλήξαμε μετά από τον νικηφόρο πόλεμο. Φταίμε κι εμείς, μην το ξεχνάμε. Το χειρότερο είναι πως με αντιδράσεις σαν κι αυτές για τα αντάρτικα τραγούδια στη ΛΑΕΔ, διαπιστώνουμε ότι κάποιοι αρνούνται ακόμη και σήμερα να αποδεχτούν ότι ο Εμφύλιος έχει τελειώσει.

Η ιστορία σ΄ αυτή τη χώρα γράφτηκε με το αίμα όλων.

Δεν ξέρουμε αν το τραγούδι που ακολουθεί ακούστηκε στην ΛΑΕΔ. Ίσως θα ΄πρεπε μόνο και μόνο για τον στίχο “ας ξεχάσουμε τα μίση κι όλα εκείνα τα παλιά κι ας υψώσουμε τα ξίφη όλοι για τη λευτεριά”. Αφιερωμένο σ΄ όσους ακόμη κάνουν “επιχειρήσεις” στο Γράμμο και στο Βίτσι.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης