Υποστηριξε το militaire
Ιστορία
25/03/2016 | 08:20 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Με το προσφυγικό βρέθηκε ρόλος για τον γραμματέα του ΥΠΕΘΑ

Με το προσφυγικό βρέθηκε ρόλος για τον γραμματέα του ΥΠΕΘΑ

Από την ενημέρωση που έκανε ο εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης προέκυψε μια βεβαιότητα και μία υποψία…

Η βεβαιότητα είναι ότι βρέθηκε μετά από ένα χρόνο και κάτι ρόλος για τον Γιάννη Ταφύλλη. Ήρθε στο ΥΠΕΘΑ για να γίνει Γενικός Γραμμάτέας όπως ο Οικονόμου επί Σαμαρά. Δεν πήρε ποτέ τις αρμοδιότητες που είχε ο προκατοχός τους. Ο Καμμένος δεν συμφώνησε ποτέ…Τώρα αναλαμβάνει επιτελικό συντονισμό στο προσφυγικό.

Η υποψία έχει να κάνει με το πως μπορεί να γίνει διαχείριση του θέματος που έχει προκύψει μεταξύ Καμμένου-Μουζάλα.

Ο Γιώργος Κυρίτσης ,ο εκπρόσωπος ανακοίνωσε “τη σύσταση οργάνου με εποπτικό ρόλο, το οποίο θα συντονίζει τα ήδη υπάρχοντα, το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Ελέγχου Συνόρων, Μετανάστευσης και Ασύλου και το Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής Κρίσης και όλες τις υπόλοιπες επιμέρους δομές”.

Επίσης, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση προχωρά “στην ενίσχυση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, σε πρώτη φάση με την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής σε Γενική Γραμματεία”.

Μπορεί ο Γ.Μουζάλας να αναλάβει άλλο πόστο στο προσφυγικό το οποίο μπορεί να μην είναι υπουργικό αλλά θα έχει αρμοδιότητες σαφώς αυξημένες και πιο ουσιαστικές; Θα μπορούσε αυτό το σενάριο να δώσει διέξοδο στον Καμμένο;

Την Τρίτη θα ξέρουμε…

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης