Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
05/10/2016 | 15:51 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ταξίδι Βίτσα στις ΗΠΑ: Ποιους βλέπει και ποιοι είναι οι στόχοι

Ταξίδι Βίτσα στις ΗΠΑ: Ποιους βλέπει και ποιοι είναι οι στόχοι

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Ουάσιγκτον, εγκαινίασε τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016 το ελληνικό περίπτερο στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού AUSA 2016, όπου παρευρέθηκε και ο Υποστράτηγος Γεώργιος Καμπάς Διευθυντής Δ’ Κλάδου του ΓΕΣ εκπροσωπώντας τον Αρχηγό ΓΕΣ. Στο περιθώριο της έκθεσης ο ΑΝΥΕΘΑ είχε σειρά επαφών με στελέχη εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας.

 Στόχος των επαφών είναι η προώθηση της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στις διεθνείς αγορές και η εξασφάλιση συνεργασιών με άλλες αντίστοιχες βιομηχανίες. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί κορυφαία διοργάνωση στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας και διεξάγεται κάθε χρόνο, με εξειδικευμένους επισκέπτες και με τη συμμετοχή 600 και πλέον εταιρειών-εκθετών, ανάμεσά τους και ελληνικές αμυντικές βιομηχανίες. Η Ελλάδα συμμετέχει για τρίτη χρονιά στην έκθεση. 

vitsas

 Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου ο ΑΝΥΕΘΑ επισκέφθηκε το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), όπου είχε συναντήσεις με την Elissa Slotkin (Acting Assistant Secretary of Defense for International Security Affairs) και ενημερώθηκε από εκπροσώπους της Υπηρεσίας Πληροφοριών DIA (Defense Intelligence Agency). Στη διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου και επισημάνθηκε ο ρόλος της Ελλάδας σαν παράγοντας ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή. Επίσης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Αμερικανοελληνικού Ιστιτούτου (American Hellenic Institute) όπου συζητήθηκε ο ρόλος της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ και η συμβολή της στην προώθηση ζητημάτων που αφορούν τη συνεργασία των δύο χωρών. 

 Σήμερα  έχει συνάντηση με τον Διευθυντή της Υπηρεσίας Αμυντικής Συνεργασίας DSCA (Defense Security Cooperation Agency) Αντιναύαρχο Joseph Rixey και με τον Alan Estevez (Under Secretary of Defense for Acquisition, Technology and Logistics) καθώς και σειρά άλλων συναντήσεων.

 Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου θα επισκεφθεί την Ελληνική Πρεσβεία. Επίσης στη διάρκεια της παραμονής του στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στους ανταποκριτές των ελληνικών μέσων ενημέρωσης, καθώς και σε αμερικανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης