Υποστηριξε το militaire
Άποψη
13/01/2018 | 12:32 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Τίποτα λιγότερο από την Εθνική Γραμμή”! Άρθρο του Βασίλη Κικίλια για το Σκοπιανό

Του Βασίλη Κικίλια

Βουλευτής Α Αθηνών, Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας Νέας Δημοκρατίας

Το ζήτημα της ονομασίας της FYROM δεν αποτελεί ένα κοινό πρόβλημα, με περιφερειακές και διεθνείς διαστάσεις, και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται ως τέτοιο. Είναι εθνικό θέμα. Οι γείτονες, εμφατικά και επισήμως, αμφισβητούν την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά μας, την κυριαρχία μας. Συνεπώς, δεν πρόκειται για ένα ζήτημα ονομασίας και μόνο.

Oι Έλληνες δεν θέλουμε μια οποιαδήποτε λύση. Θέλουμε και χρειαζόμαστε τη βέλτιστη λύση. Μια λύση που θα εκφράζει την εθνική συνείδηση και θα ανταποκρίνεται στην ιστορική πραγματικότητα. Η ελληνικότητα της Μακεδονίας είναι αδιαμφισβήτητη. 

Δεν είναι αποδεκτό τίποτα λιγότερο από την εθνική γραμμή, που χαράχτηκε το 2008 στο Βουκουρέστι από την κυβέρνηση Κ. Καραμανλή: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων, για κάθε χρήση, εσωτερική και διεθνή.

Αυτή την κρίσιμη ώρα παραμένει αναπάντητο το ερώτημα αν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει σαφή και ενιαία θέση. Άλλα διαρρέονται από τον κ. Κοτζιά, άλλα από τον κ. Καμμένο, άλλα δηλώνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, άλλα –περίεργα και αντεθνικά- υποστήριζαν παλαιότερα σημερινοί υπουργοί.

Παρότι η επίσημη κυβέρνηση δεν έχει σαφή και ενιαία θέση, εγκαλεί τη Νέα Δημοκρατία, της οποίας η θέση είναι πάγια και γνωστή από δεκαετίας. Τα εθνικά θέματα δεν προσφέρονται για μικροπολιτικά παιχνίδια. Αυτή είναι στάση πολιτικά επικίνδυνη και εθνικά ανεύθυνη.

Αν η κυβέρνηση δεν διαθέτει συγκεκριμένη, εθνικά αποδεκτή, θέση, τότε δεν μπορεί να χειριστεί το ζήτημα και οφείλει να παραιτηθεί πάραυτα.

Ταυτόχρονα, είναι ασαφές τι κομίζει η άλλη πλευρά. Θα αλλάξουν οι γείτονές μας το Σύνταγμά τους, στο οποίο ορίζεται ρητώς ότι η ονομασία του κράτους είναι «Δημοκρατία της Μακεδονίας»;

Θα απαλείψουν τις αλυτρωτικές εκφράσεις μέσα σε αυτό; Θα αλλάξουν τα διαβατήριά τους και όλα τα επίσημα κρατικά τους έγγραφα; Θα μετονομάσουν το αεροδρόμιό τους; Θα σταματήσουν να χρησιμοποιούν τον ήλιο της Βεργίνας; Θα αφαιρέσουν από τα σχολικά εγχειρίδια τους χάρτες της «Μεγάλης Μακεδονίας»; Οτιδήποτε συνιστά αλυτρωτισμό και εγείρει αξιώσεις έναντι της Ελλάδας, πρέπει να απαλειφθεί και να αποκηρυχθεί ρητά και εν τοις πράγμασι.

Αν δεν συμβούν όλα αυτά, δεν υπάρχει λύση.

Το ζήτημα του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας δεν είναι μόνο μια ανιστόρητη διεκδίκηση γεγονότων ή συμβόλων

Είναι το υπόβαθρο πάνω στο οποίο καλλιεργείται ο αλυτρωτισμός εις βάρος μας και εις βάρος της σταθερότητας των Βαλκανίων .

Ως Έλληνες, απαιτούμε μια λύση ολοκληρωμένη, βιώσιμη, στηριγμένη στο διεθνές δίκαιο. Χωρίς όμως να απεμπολείται η εθνική μας συνείδηση, δίχως να θολώνεται η εθνική μας ταυτότητα, χωρίς να παραχαράσσεται η ιστορία, δίχως να υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον του έθνους και της πατρίδας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης