Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Σύλληψη Δόκιμου Στρατιωτικής Ακαδημίας για την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη!

Σύλληψη Δόκιμου Στρατιωτικής Ακαδημίας για την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη!

Στην Αγία Πετρούπολη συνελήφθη με την κατηγορία της “συνέργειας σε τρομοκρατία” ένας δόκιμος στρατιωτικής Ακαδημίας, ο οποίος ενδεχομένως να ενέχεται στην τρομοκρατική επίθεση που έγινε στις 3 Απριλίου στο μετρό της πόλης.

Τη σύλληψη του ανακοίνωσε με δήλωση της στο πρακτορείο Ria Novosti η εκπρόσωπος τύπου του αρμόδιου στρατοδικείου της Αγίας Πετρούπολης Εκατερίνα Σάφτσενκο.

Ο Βαντίμ Όσιποφ, δόκιμος στη Στρατιωτική Ακαδημία Διαστήματος Μοζάισκι, με απόφαση του στρατοδικείου, που εκδόθηκε στις 10 Απριλίου θα παραμείνει υπό κράτηση για δύο μήνες ως τις 9 Ιουλίου.

Λεπτομέρειες όσον αφορά το κατηγορητήριο δεν αναφέρονται και το μόνο που έγινε γνωστό είναι ότι ο δόκιμος κατηγορείται με βάση το άρθρο 205.1 του Ποινικού Κώδικα (“Συνέργεια σε τρομοκρατική δραστηριότητα”), το οποίο προβλέπει επιβολή ποινής φυλάκισης 15 ετών.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η ανακριτική διεύθυνση του στρατού που υπάγεται στην Ανακριτική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας που είναι αρμόδια για τα Πυραυλικά Στρατεύματα Στρατηγικής Σημασίας.

Η Στρατιωτική Ακαδημία Μοζάισκι, ανακοίνωσε ότι δεν διαθέτει πληροφορίες για την σύλληψη του δοκίμου. Στις 6 Απριλίου στη Αγία Πετρούπολη είχαν συλληφθεί έξι άτομα με την υπόνοια ότι ήσαν συνεργοί του 22χρονου Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ από το Κριγιστάν, ο οποίος στις 3 Απριλίου πυροδότησε εκρηκτικό μηχανισμο σε συρμό του μετρό της Αγίας Πετρούπολης που βρισκονταν εν κινήσει, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 14 επιβάτες και ο ίδιος και να τραυμτισθούν δεκάδες. Πρόκειται για τους Σεϊφούλ Χακίμοφ, Ιμπραγκιμπζον Γιερμάτοφ, Ντιλμουρόντ Μουιντίνοφ, Μπαχράμ Γιεργκάσεφ, Αζαμζόν Μαχμούντοφ, Μαχαμαντιουσούφ Μιρζαλίμοφ. Επίσης δύο ύποπτοι είχαν συλληφθεί στην Μόσχα, ο Σοχίστ Καρίμοφ και Σοντίκ Ορτίκοφ.

Η Στρατιωτική Ακαδημία Μοζάισκι, η οποία ιδρύθηκε το 1712 ως Στρατιωτική Σχολή Μηχανικού, ετοιμάζει στελέχη για τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις για τις Αεροδιαστημικές Δυνάμεις της Ρωσίας, καθώς και άλλα ειδή στελεχών για τις Ένοπλες Δυνάμεις 40 ειδικοτήτων. Μεταξύ των αποφοίτων της Ακαδημίας συγκαταλέγονται ο πρώην υφυπουργός Αμύνης Βλαντιμίρ Ποποφσκιν και ο ρώσος κοσμοναύτης Γιούρι Σαργκίν.

ΠΗΓΗ: Ria Novosti-ΑΠΕ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης