Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
30/10/2017 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Σφαγή” στους δικαιούχους Επιδομάτων Επικινδυνότητας! Αποκαλυπτικό έγγραφο!

“Τσεκούρωμα” στα επιδόματα επικινδυνότητας αλλά και στον αριθμό των δικαιούχων. Το militaire.gr έχει στη δάθεσή του τον πίνακα στον οποίο αναφέρονται οι μέγιστοι αριθμοί δικαιούχων ανά κατηγορία. Τα νούμερα έχουν καλυφθεί για ευνόητους λόγους αλλά κι επειδή προκαλούν “τρόμο”. Μάλλον αυτός είναι ο λόγος που το συγκεκριμένο έγγραφο θεωρείται διαβαθμισμένο. Στα υπουργεία Οικονομικών και ΥΠΕΘΑ μάλλον δεν θέλουν να γίνει γνωστό μέχρι τη στιγμή που θα ανακοινωθεί στους ενδιαφερόμενους.

Ο πίνακας:

Το ιστορικό

Το Φ.Ε.Κ. Τεύχος Β’1762/22.05.2017 στο  Άρθρο 1 καθορίζει  το “ Ύψος Επιδομάτων Κινδύνου και Ειδικών Αποζημιώσεων”.

Στο Άρθρο 2 καθορίζει τις κατηγορίες του Πτητικού Επιδόματος.

Στο  Άρθρο 3 και  Άρθρο 4 καθορίζει τους δικαιούχους του Επιδόματος Πτώσεως Αλεξιπτωτιστών και Υποβρυχίων Καταστροφέων αντίστοιχα.

Στο Άρθρο 5 καθορίζει λοιπές προϋποθέσεις καταβολής επιδομάτων πτώσεως αλεξιπτωτιστή και υποβρύχιου καταστροφέα.

Στο Άρθρο 6 και Άρθρο 7 καθορίζει τους δικαιούχους του Καταδυτικού Επιδόματος και του Επιδόματος Δυτών αντίστοιχα.

Στο Άρθρο 8 τους δικαιούχους του Επιδόματος Εξουδετέρωσης Ναρκών.

Στο Άρθρο 9 τους δικαιούχους της Ειδικής Αποζημίωσης ΤΕΝΞ.

Στο Άρθρο 10 τους δικαιούχους της Ειδικής Αποζημίωσης Πυροτεχνουργών.

Στα Άρθρα 5, 6, 7, 8, 9 και 10 καθορίζεται γενικά ένας “μέγιστος αριθμός δικαιούχων” των σχετικών επιδομάτων ο οποίος όμως συγκεκριμενοποιείται στο Παράρτημα Γ, το οποίο όμως δεν δημοσιεύθηκε στο Φ.Ε.Κ.  “για λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 8 παρ. 1αν.3469/2006 (Α’131)” ΄’οπως αναφέρεται στο Άρθρο 11 “Ειδικές Διατάξεις”.

Στην πραγματικότητα, τα Παραρτήματα Β και Γ έχουν χαρακτηριστεί Απόρρητα και κυκλοφορούν διακριτικά στα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας.

Αυτό που προκύπτει από το Παράρτημα Γ το οποίο δημοσιεύουμε, είναι ότι ο αριθμός δικαιούχων των επιδομάτων κινδύνου μειώνεται σε τέτοιο βαθμό που μπορούμε να μιλάμε όχι μόνο για τεράστια οικονομική υποβάθμιση των στελεχών που υπηρετούν στις Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων και των 3 κλάδων ( ΕΤΑ, Ζ’ΜΑΚ, ΔΥΚ, 31ΜΕΕΔ,ΚΟΣΥΘΕ) αλλά ακόμα και για αποδόμηση των Ειδικών Επιχειρήσεων της χώρας.

Σε κάποιες απ΄ αυτές τις μονάδες θα απομακρυνθεί το 20% του υπάρχοντος προσωπικού και μιλάμε για προσωπικό που έχει λάβει εξαιρετική μαχητική εκπαίδευση εντός και εκτός Ελλάδας, με φακέλους εκπαίδευσης που τους κάνουν περιζήτητους σε όλους τους προηγμένους στρατούς του κόσμου και τα οποία έχουν κοστίσει στο δημόσιο δεκάδες χιλιάδες ευρώ έκαστος για την εκπαίδευση αυτή.

Όλα αυτά γίνονται γνωστά τη περίοδο που συζητάμε αν ο εκσυγχρονισμός των F-16 θα μας κοστίσει 1,1 δις ή 1,4 δις κι έχουμε όλοι μας επικεντρώσει εκεί το ενδιαφέρον μας, ξεχνώντας αυτό που και ο ίδιος ο ΥΕΘΑ παραδέχτηκε στις δηλώσεις του μετά από την παρέλαση στη Θεσσαλονίκη: το πιο πολύτιμο και ακριβό μας οπλικό σύστημα είναι οι άνθρωποι των ΕΔ.

Η “σφαγή” που έρχεται έχει γίνει αντιληπτή από στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων και ήδη υπάρχουν κάποιες προσπάθειες για να ανατραπούν μέσω δικαστηρίων οι σχεδιασμοί αυτοί. Στελέχη από ΚΟΣΥΘΕ,ΔΥΚ έχουν κινηθεί δικαστικά ενώ εντύπωση προκαλεί ότι μια αναφορά στελεχών που εστάλη στο ΓΕΑ “εξαφανίστηκε” από προσώπου γης!

Διαβάστε ΕΔΩ το σχετικό ΦΕΚ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης