Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Συστηματική αμφισβήτηση 16 νησιών του Αιγαίου από την Τουρκία! Κάτι τρέχει…

Συστηματική αμφισβήτηση 16 νησιών του Αιγαίου από την Τουρκία! Κάτι τρέχει...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ

Η Τουρκία μέσω συγκεκριμένων ΜΜΕ ,συντηρεί με ένταση που πρέπει να προβληματίσει το θέμα των νησιών του Αιγαίου τα οποία δήθεν βρίσκονται υπό ελληνική κατάληψη! Τίποτα δεν είναι τυχαίο όταν προέρχεται από την Τουρκία.

H εφημερίδα SOZCU δημοσιεύει ρεπορτάζ σχετικά με την πτώση του ελικοπτέρου του ελληνικού ΠΝ προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι το ελληνικό ελικόπτερο παραβίασε τον εναέριο χώρο της Τουρκίας. Με αφορμή τη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε η Τουρκία μετά την πτώση του ελληνικού ελικοπτέρου στην Κίναρο, ο αρθρογράφος επαναφέρει τους ισχυρισμούς περί «ελληνικής κατάληψης τουρκικών νησιών στο Αιγαίο», μεταξύ των οποίων και η Κίναρος.

Ειδικότερα, για την βραχονησίδα Κίναρο γράφει ότι βρίσκεται σε απόσταση 5 μιλίων από τη νήσο Λέβιθα, η οποία τελεί «υπό ελληνική κατοχή» και επικαλείται έναν βρετανικό χάρτη του 1943, στον οποίο η βραχονησίδα Κίναρος εμφανίζεται ως τουρκική.

Στη συνέχεια σχολιάζει ότι οι τουρκικές αρχές δεν ανακοίνωσαν την παραβίαση των τουρκικών χωρικών υδάτων από το Ελληνικό Ναυτικό, ούτε την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από το ελληνικό ελικόπτερο. Η ΝΟΤΑΜ, όμως που εξέδωσαν, αποκάλυψε το σκάνδαλο.

Για την σιωπηλή αυτή στάση των τουρκικών αρχών εκανε δηλώσεις στην εφημερίδα ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας, ε.α. Συνταγματάρχης, Umit Yalim, o οποίος αφού απαρίθμησε τις παραβιάσεις τον τελευταίο μήνα του τουρκικού εναερίου χώρου και των χωρικών υδάτων από ελληνικά αεροσκάφη και πλοία, απευθύνθηκε προς τον Τούρκο Π/Θ ρωτώντας τί εξήγηση θα δώσει για τις συνεχείς αυτές παραβιάσεις από την πλευρά της Ελλάδος.

Η MİLLİYET αναφέρεται  στην διαμαρτυρία για την παράνομη κατοχή νησιών στο Αιγαίο από την Ελλάδα. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι οι Πρόεδροι και τα μέλη των Συνδικάτων εργαζομένων στην δημόσια εκπαίδευση και υγεία, “EKSEN EĞİTİM-SEN” και “EKSEN-SAĞLIK-BİR-SEN” νοίκιασαν σκάφος από το Τσεσμέ και προέβησαν ανοιχτά της Χίου σε διαμαρτυρία εναντίον των προσπαθειών της Ελλάδας να επεκταθεί στην τουρκική επικράτεια, επαναλαμβάνοντας τους ισχυρισμούς περί κατοχής από τη Ελλάδα τουρκικών νησιών στο Αιγαίο.

O Πρόεδρος του Συνδικάτου “EKSEN EĞİTİM-SEN”, Ismail Yildiz, ανέγνωσε την σχετική ανακοίνωση τύπου (παρόμοια με αυτή που είχε αναγνωσθεί πρόσφατα από το ίδιο Συνδικάτο μπροστά στο κτίριο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα) και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη φώναξαν το σύνθημα “τα νησιά είναι τουρκικά και θα παραμείνουν τουρκικά”.

Η συμμετοχή στην εν λόγω διαμαρτυρία ήταν περιορισμένη (περίπου 10 άτομα).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης