Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Συντάξεις αποστράτων:Ποιοι θα δουν μείωση και ποιοι ίσως να πάρουν αύξηση τον Ιούλιο

Συντάξεις αποστράτων:Ποιοι θα δουν μείωση και ποιοι ίσως να πάρουν αύξηση τον Ιούλιο

Ποιοι απόστρατοι θα δουν μείωση στη σύνταξη του Ιουλίου και ποιοι ίσως να δουν αύξηση;Σύμφωνα με όσα εξηγεί ο Βασίλης Νικολόπουλος της ΠΟΣ η κατάσταση έχει διαμορφωθεί ως εξής:

 Με αφορμή την ανάρτηση του ενημερωτικού σημειώματος σύνταξης μηνός Ιουλίου και σχετικά τεθέντα ερωτήματα, η ΠΟΣ ενημερώνει ότι  μετά την ψήφιση του Ν. 4387/2016 και κατ’ εφαρμογή του άρθρου 44, μειώθηκε η κράτηση για περίθαλψη σε ποσοστό 6% επί του συνόλου των ποσών που αντιστοιχούν στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ) και την ειδική εισφορά αλληλεγγύης. Ταυτόχρονα με τον ίδιο νόμο τέθηκαν σε ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 112 περί φορολογίας εισοδήματος με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο φόρος και να διαφοροποιηθεί η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.  Όσοι δεν έχουν ΕΑΣ θα δουν μόνο μείωση λόγω αύξησης του φόρου. Όσοι έχουν μεγάλη ΕΑΣ ίσως δουν πολύ μικρή αύξηση στο καθαρό ποσό της σύνταξης.

 

ΑΡΘΡΟ 44, Ν 4387/2016

  α) Από 1.7.2016 η εισφορά υγειονομικής περίθαλψης υπέρ ΕΟΠΥΥ για παροχές ασθενείας σε είδος των συνταξιούχων καθορίζεται σε ποσοστό 6%, και υπολογίζεται επί του καταβαλλόμενου ποσού κύριας σύντα ξης αφού αφαιρεθούν τα ποσά που αντιστοιχούν στην Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων του άρθρου 38 του Ν. 3863/2010 (Α΄ 115) και των παραγράφων 11 και 12 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α΄ 152).

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης