Υποστηριξε το militaire
Διεθνή
07/10/2016 | 09:54 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Φ. Καρβουνοπούλου

Δίδυμοι αστροναύτες στο διάστημα!

Δίδυμοι αστροναύτες στο διάστημα!

Πέρασε 54 μέρες στο διάστημα, έχοντας την ευθύνη της τελευταίας πτήσης του διαστημικού λεωφορείου Endeavour το 2011. Ο  δίδυμος αδελφός του επέστρεψε στη Γη στις αρχές του 2016 μετά από σχεδόν ένα χρόνο στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Μπορείς να υποθέσεις ότι τα δύο αδέλφια, Mark and Scott Kelly γεννήθηκαν για να να αναδειχθούν σε… αστέρια.

3

Τα αδέλφια,Mark και Scott

Αλλά όταν ο Mark Kelly επέστρεψε στις 19 Μαϊου στο δημοτικό του σχολείο στο New Jersey (το οποίο έχει μετονομαστεί σε “Kelly Elementary School), δήλωσε ότι δεν ήταν πάντοτε καλός μαθητής, ούτε και εκπληκτικός πιλότος απο την αρχή.

Ανακάλεσε στη μνήμη του το δάσκαλό του να του λέει μετά την πρώτη πτήση του σε ένα αεροπλανοφόρο: “Δεν είσαι πολύ καλός σε αυτό. Είσαι σίγουρος ότι θες να ακολουθήσεις αυτή την καριέρα;”

Η εμπειρία τον έσπρωξε στη συνεχόμενη και ατελείωτη προσπάθεια, τόνισε στους μαθητές που επισκέφτηκε, και τελικά ξεπέρασε αυτό που περιέγραψε ως “μια σοβαρή έλλειψη ικανότητας για το επάγγελμα αυτό.”

“Τα παιδιά που τα πηγαίνουν καλά εδώ στο σχολείο δεν σημαίνει ότι μπορούν να γίνουν πιλότοι ή αστροναύτες ή οτιδήποτε άλλο,” δήλωσε. “Αλλά το παιδί εκείνο που πραγματικά αγωνίζεται σήμερα- όπως εγώ- θα τα καταφέρει. Πόσο καλός είναι κάποιος στην αρχή οποιουδήποτε εγχειρήματος δεν αποτελεί και δείκτη του πόσο καλός μπορεί να γίνει κάποιος με τον καιρό.”

Ο Mark Kelly συμμετείχε σε μια πολύχρονη «δίδυμη μελέτη», ενώ ο αδελφός του ήταν στο διάστημα για να μελετήσει την ανταπόκριση του ανθρώπινου σώματος σε μακροχρόνιες διαστημικές πτήσεις. Η εργασία τους πρόκειται να βοηθήσει τους επιστήμονες να προετοιμαστούν για μελλοντικές αποστολές στον Άρη.

ΠΗΓΗ share.america.gov

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης