Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
09/09/2016 | 00:03 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ για το “πως θα κυβερνήσει” χωρίς λέξη για την Άμυνα

Συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ για το

Καμία έκπληξη από το γεγονός ότι ο πρόεδρος της ΝΔ,αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις πιθανότερος νικητής των επόμενων εκλογών στην τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΙ και στον Αλέξη Παπαχελά,δεν είπε λέξη για τον χώρο της Εθνικής Άμυνας.

Η ΝΔ έχει πάρει “διαζύγιο” με τον χώρο που υποτίθεται ότι ήταν “δικός” της από την εποχή της κυβέρνησης Σαμαρά.Οι πιο σκληρές περικοπές τότε έγιναν και η λέξη “απολύσεις” στις ΕΔ εκείνη την εποχή ακούστηκε και γράφτηκε.Στη συνέχεια ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στη σύντομη περίοδο που ήταν πρόεδρος της ΝΔ και ειδικά στην προεκλογική περίοδο για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 δεν είπε λέξη για τα σχέδια της ΝΔ για τις ΕΔ. Οι μόνες του αναφορές είχαν να κάνουν με την επίθεση στον Α/ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προς το παρόν φαίνεται ότι ακολουθεί την ίδια τακτική.

Το γεγονός ότι δεν ρωτήθηκε για τα θέματα της Εθνικής Άμυνας στην συνέντευξή του δεν μπορεί να είναι πειστική δικαιολογία.Ας ελπίσουμε ότι ακόμη απλά δεν έχει προλάβει να ασχοληθεί με την άμυνα.Μόνο που αυτές τις ημέρες οι στρατιωτικοί θα ανέμεναν να ακούσουν κάτι από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο ειδικό μισθολόγιο που ετοιμάζεται στο υπουργείο Οικονομικών και για το οποίο πολλά ακούγονται.

Την Εθνική Άμυνα θα επαναλάβουμε κουραστικά για πολλοστή φορά όλοι -πολιτικοί και δημοσιογράφοι- την έχουν στην “άκρη” υποτιμώντας ανεξήγητα το γεγονός,ότι αυτό το κράτος σ΄ όλα τα δύσκολα επιβιώνει χάρη στις ΕΔ.Που εξακολουθούν να λειτουργούν.

Λέμε ανεξήγητα,γιατί δεν μπορεί να μην έχουν καταλάβει ή να έχουν …ξεχάσει ότι χωρίς την εμπλοκή των ΕΔ η βόμβα του προσφυγικού θα είχε εκραγεί με απρόβλεπτες συνέπειες…

Τι είπε ο κ.Μητσοτάκης στην συνέντευξή του;


•Αναφερόμενος, στις διαδικασίες αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών που εφάρμοσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε: «Ο νόμος Παππά θα καταργηθεί και οι αρμοδιότητες θα επιστρέψουν στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης…  Ο νόμος Παππά είναι αντισυνταγματικός… Μιλάει η Κυβέρνηση για καναλάρχες εργολάβους. Μα, 465.000.000 έδωσε η ίδια η Κυβέρνηση πανωπροίκι στους εργολάβους για να συνεχίσουν τα έργα των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων. Ποιον κοροϊδεύουν; Έχω στείλει μια επιστολή σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου ζητώ να προσκληθούν και οι 4 υπερθεματιστές και ο κ. Παππάς ως αρμόδιος Υπουργός και να τεκμηριώσουν οι υπερθεματιστές την προέλευση των χρημάτων. Είναι πολλά τα λεφτά πράγματι και θα πρέπει να αποδείξουν ότι τα έχουν από νόμιμους πόρους, όπως ορίζει ο νόμος… Μιλάμε για μια σταδιακή υποβάθμιση της ποιότητας της Δημοκρατίας μας και μια απαράδεκτη ροπή στον αυταρχισμό, στα κανάλια, στις παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, στο κομματικό κράτος που χτίζεται».

•Για την αντιπολιτευτική στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Η εντολή που πήρα είναι να προτείνω στους Έλληνες μία συμφωνία αλήθειας, έναν διαφορετικό δρόμο εξόδου από την κρίση. Και αυτός ο διαφορετικός δρόμος δεν μπορεί να στηρίζεται σε υποσχέσεις, σε παροχές χωρίς αντίκρισμα. Δεν πρόκειται να αντιγράψω τις κακές συνήθειες άλλων Αρχηγών Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι για να εκλεγούν έταζαν τα πάντα στους πάντες, για να βρεθούν αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα των δικών τους προεκλογικών δεσμεύσεων, όταν πια έφτασαν στην εξουσία».

•Απαντώντας σε ερωτήσεις για την απόφασή του να ζητήσει πρόωρες εκλογές ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε: Θα εξακολουθώ να τις ζητώ με απόλυτη επιμονή και συστηματικότητα… Όσο καθυστερούμε τόσο πιο δύσκολο θα είναι το έργο της επόμενης Κυβέρνησης. Όχι τόσο πιο εύκολο. Ίσως θα ήταν η εύκολή λύση για μένα να αρκεστώ στη τακτική του ώριμου φρούτου».

•Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι δεν θα δώσει υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα και, ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε ότι θα μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ κατά 30% στα δύο πρώτα χρόνια της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

•Δεσμεύτηκε ότι δεν θα γίνουν απολύσεις Δημοσίων υπαλλήλων. «Δεσμεύομαι», είπε, «ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις, αλλά μέσα από μια αναλογία αποχωρήσεων και νέων προσλήψεων, η οποία να μειώνει σταδιακά το Δημόσιο. Και το σημαντικότερο μέσα από τη μη ανανέωση της πρακτικής να βάζουμε στο Δημόσιο από την πίσω πόρτα, συμβασιούχους ορισμένου χρόνου και μετά να τους μονιμοποιούμε».

•Ποιος φταίει για το χρέος; Κατά το κ.Μητσοτάκη μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου! Ο οποίος βρήκε το χρέος…Το πως το διαχειρίστηκε είναι ένα θέμα άλλης συζήτησης ,αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι το δημιούργησε επειδή όπως είπε ο κ.Μητσοτάκης στη προεκλογική περίοδο του 2009 είπε το περίφημο “λεφτά υπάρχουν”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης