Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
13/04/2017 | 08:35
Militaire News

Συνάντηση με Σίσι είχε στην Αίγυπτο ο Κύπριος ΥΠΑΜ

Συνάντηση με Σίσι είχε στην Αίγυπτο ο Κύπριος ΥΠΑΜ

Ο Κύπριος υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαίδης είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που επισκέπτεται την Αίγυπτο,μετά από τον τρομοκρατικό εφιάλτη που έζησε η χώρα. Ο Κύπριος ΥΠΑΜ συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σεντκί Σόμπι .

Ο κ.Φωκαίδης αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία προκειμένου η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσόγειου να μετατραπεί σταδιακά από μια περιοχή προβλημάτων, απειλών και διαιρέσεων σε μια περιοχή ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας.

Στο πλαίσιο της συνάντησης των δύο υπουργών ανακοινώθηκε η εγκαθίδρυση  Μόνιμης Συντονιστικής Επιτροπής για παρακολούθηση υλοποίησης του προγράμματος διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Το πρόγραμμα αντανακλά την κοινή πεποίθηση της  Κύπρου και Αιγύπτου για την ενίσχυση της συνεργασίας τους με στόχο τη προώθηση συνθηκών ειρήνης, ασφάλειας και  σταθερότητας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ανακοινώθηκε η τοποθέτηση Ακολούθου Άμυνας της Κύπρου στο Κάιρο, από την 1η Οκτωβρίου 2017. Η Αίγυπτος πρόσφατα έχει τοποθετήσει Ακόλουθο Άμυνας στη Λευκωσία .

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης