Υποστηριξε το militaire
Breaking News Πρώτη Γραμμή
21/01/2018 | 19:11 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Συλλαλητήριο για τα Σκόπια με το πλήθος να φωνάζει στον Φράγκο “είναι τρελός ο στρατηγός”!

Συλλαλητήριο για τα Σκόπια με το πλήθος να φωνάζει στον Φράγκο

Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και κεντρικό σύνθημα, «Η Μακεδονία Είναι Ελλάδα»,ήταν το κεντρικό σύνθημα του συλλαλητηρίου στι Θεσσαλονίκη για την ονομασία των Σκοπίων. Οι εκτιμήσεις των διοργανωτών κάνουν λόγο για συμμετοχή 500.000 κόσμου. Κεντρικό ομιλητής ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ και πρώην ΥΕΘΑ Φργκούλης Φράγκος. Ο οποίος έκανε ευθεία επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο θέμα της ονομασίας. 

Αναφερόμενος στη δήλωση του Αλέξη Τσίπρα ότι είναι μισός Μακεδόνας και ο ίδιος, είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι μισοί Μακεδόνες γιατί θέλουν σύνθετη ονομασία… Γιατί πήγαν κατευθείαν στο μηδέν και δεν είπαν εμείς δεν υποχωρούμε με τίποτα».

Τόνισε ότι «στα μνημόνια υπέγραψαν για 99 χρόνια να περάσει η δημόσια περιουσία στους ξένους με τα ΤΑΙΠΕΔ κι αυτά. Καλώ όλους εμάς να προστατεύσουμε τη Μακεδονία μας, γιατί τα άλλα θα τα ξεπεράσουμε, δεν μας απασχολούν. Αλλά ορισμένα πράγματα πρέπει να τα ακούσουν και να τα καταλάβουν»…

«Θα μας βρουν μπροστά τους, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Δεν είμαστε έρμαια, δεν θα μας κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν», είπε ο κ. Φράγκος ο οποίος, αφού εξήγησε στο πλήθος ότι «μιλάω από καρδιάς, ο στρατηγός είναι πίσω σας και είναι ο Μέγας Αλέξανδρος», τόνισε πολλές φορές ότι «η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Απαίτησε την ελληνική κυβέρνηση «καθαρό δημοψήφισμα, δηλαδή να αποτραπεί να υφίσταται η λέξη Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων και το ερώτημα να είναι μονολεκτικό: ναι ή όχι», ζητώντας επίσης να δοθεί δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού, «κάτι που αποφεύγουν από το 1975» και το δημοψήφισμα να προηγηθεί οιασδήποτε συμφωνίας με την ΠΓΔΜ

“Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν κύριο Νίμιτς να μας κουνά το δάχτυλο και να μας επιβάλει ότι θέλει, εάν δεν σεβαστούν την ιστορία μας και υπογράψουν συμφωνία που να περιέχει τον όρο Μακεδονία θα μας βρουν μπροστά τους με ό,τι σημαινει αυτό. Σήμερα κινήσατε εσείς ο κυρίαρχος λαός, φωνή λαού οργή θεού».

Κλείνοντας, δε, την ομιλία του ο κ. Φράγκος είπε ότι «επειδή ο στρατηγός είναι τρελός θα σας παρακαλέσει να επιστρέψουμε όλοι, να είμαστε γεροί. Ζήτω η Ελλάδα, ζήτω η Μακεδονία, τα σύνορα είναι απαραβίαστα και ο ελληνικός στρατός είναι ισχυρός, απαιτούμε σεβασμό. Ζήτω η Ελλάς για μία ακόμη φορά».

Η εξέδρα είχε στηθεί στο πλακόστρωτο της νέας παραλίας, απέναντι από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και οι συγκεντρωμένοι καλύπτουν όλη τη γύρω περιοχή, έχοντας αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, και εκτείνονται προς την πλευρά του Λευκού Πύργου, από τη μία πλευρά, και προς το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς», από την άλλη.

Παρόντες στο συλλαλητήριο είναι ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Ανθιμος και δέκα ακόμη ιεράρχες, σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, Σταύρος Καλαφάτης, Ελενα Ράπτη, Σάββας Αναστασιάδης, Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα, Μαρία Αντωνίου.

Παρών, ακόμη, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης και οι βουλευτές του κόμματος του Μάριος Γεωργιάδης,  Γιάννης Σαρίδης,  Αριστείδης Φωκάς.

Επίσης, οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κωνσταντίνος Κατσίκης, Γιώργος Λαζαρίδης και ο αντιπρόεδρος του κόμματος Παναγιώτης Σγουρίδης.

Επίσης, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου, πρώην βουλευτές από τον χώρο της Ν.Δ., δήμαρχοι και εκπρόσωποι φορέων.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. και ο Απόστολος Τζιτζικώστας περπάτησαν μέσα στο πλήθος, ενώ εκείνοι της Ενωσης Κεντρώων και των Ανεξάρτητων Ελλήνων πήγαν στον χώρο μπροστά και δίπλα από την εξέδρα.

Το συλλαλητήριο άρχισε λίγο μετά τις 2 μ.μ με χαιρετισμούς από εκπροσώπους ομοσπονδιών και συλλόγων και συνεχίζεται με τις ομιλίες.

Από το πλήθος ακούστηκαν αποδοκιμασίες για τους πολιτικούς και το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Συγκέντρωση ενάντια στο συλλαλητήριο έκαναν αντιεξουσιαστές στην πλατεία της Καμάρας.

Οι φωτογραφίες είναι από το life-events.gr 

 

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης