Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
14/03/2016 | 18:04
Militaire News

Συλλήψεις στην Τουρκία που βοβαρδίζει -μάταια- τους Κούρδους!

Συλλήψεις στην Τουρκία που βοβαρδίζει -μάταια- τους Κούρδους!

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου και του εξέφρασε τα συλλυπητήριά του, καθώς και την συμπαράσταση του ελληνικού λαού, για το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στην Άγκυρα.Την ίδια ώρα το καθεστώς της Τουρκίας διέταξε μαζικούς βομβαρδισμούς κατά κουρδικών στόχων πιστεύοντας (;) ότι μ΄ αυτό το τρόπο θα αντιμετωπίσει την “ασύμμετρη απειλή” των επιθέσεων μέσα στις πόλεις της χώρας!

Μέχρι αυτη την ωρα 37 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους και 125 τραυματίστηκαν,σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τουρκου Υπουργού Υγείας . Από αυτα 30 άτομα πέθαναν ακαριαία στο σημείο της έκρηξης ενώ 7 υπέκυψαν λίγο αργότερα στα τραύματά τους. Δήλωσε ακομα ότι οι τραυματίες βρίσκονται σε διάφορα νοσοκομεία της πρωτεύουσας εκ των οποίων 15 σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε χθεσινή του δήλωση οΤουρκος  Υπουργός Εσωτερικών, Εφκάν Ακλά, ανακοίνωσε ότι 2 εκ των δραστών βρίσκονται ανάμεσα στους νεκρούς της επίθεσης.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε σε παγιδευμένο αυτοκίνητο κοντά σε στάση λεωφορείου, έλαβε χώρα μόλις 150 μέτρα από το κτήριο της Πρωθυπουργίας και κοντά σε διάφορα κυβερνητικά κτήρια και ξένες Πρεσβείες. Πρόκειται για την 3η βομβιστική επίθεση που συνέβη στην Άγκυρα σε διάστημα 5 μηνών.

Στο μεταξύ κατα τον τουρκικό τυπο ταυτόχρονες επιχειρήσεις για την σύλληψη υπόπτων έχουν ξεκινήσει σε όλη την Τουρκία. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 14 ύποπτοι, οι 12 στο Εσκί Σεχίρ και 2 στην Κων/πολη. Σε επιχείρηση που ξεκίνησε προ ολίγου στις περιοχές Γκαζιοσμάνπασα και Σουλτάνγκαζί στην Κων/πολη συνελήφθησαν 15 ύποπτοι που ανήκουν στην νεολαία του ΡΚΚ, το YDG-H. Στην κατοχή τους βρέθηκαν ένα πιστόλι, δύο καραμπίνες και πυρομαχικά.

Τουρκοι αξιωματούχοι αναεφεραν ότι  αναγνωρίστηκε ένας εκ των δύο βομβιστών αυτοκτονίας. Πρόκειται για γυναίκα ονόματι Σεχέρ Τσάγλα Ντεμίρ με καταγωγή από το Καρς της Τουρκίας και γεννηθείσα το 1992, η οποία φερεται να είχε προσχωρήσει στο ΡΚΚ το 2013. Επίσημοι κύκλοι της Αγκυρας  εκτιμούν ότι αργότερασήμερα θα δοθεί στη δημοσιότητα το όνομα της οργάνωσης που ευθύνεται για την επίθεση.

Τουρκικά μαχητικά, εννέα F-16 και δύο F-4, βομβάρδισαν θέσεις του ΡΚΚ στα όρη Καντίλ, στο βόρειο Ιράκ, όπου βρίσκεται η έδρα της κουρδικής οργάνωσης, σε απάντηση, κατά την Άγκυρα, της χθεσινής βομβιστικής επίθεσης που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και την οποία η τουρκικά ηγεσία καταλόγισε, (που αλλού;) στους Κούρδους. Ερντογάν κατήγγειλε “επιθέσεις κατά της ενότητας της χώρας μας και του λαού μας” και δήλωσε ότι θα υπάρξει απάντηση.

Militaire.gr

                                                                                               

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης

01/05/2024 | 14:04

Μάιος στην COSMOTE TV