Υποστηριξε το militaire
Breaking News ΥΠΕΘΑ
10/11/2017 | 17:38
Militaire News

Συγγνώμη Καμμένου στα στελέχη των ΕΔ και υπόσχεση “αποκαλύψεων για πιέσεις”

Συγγνώμη Καμμένου στα στελέχη των ΕΔ και υπόσχεση

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη ΠΝ και τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ, παρέστη στο μνημόσυνο για τους πεσόντες του Πολεμικού Ναυτικού που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Βάση «Κανελλόπουλος».

 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον χαιρέτισμό του πως είναι υπερήφανος «ως πολιτικός προϊστάμενος των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδος, γιατί όπου κι αν βρεθώ, εκτός Ελλάδος, σε χώρες σύμμαχες, αλλά και σε χώρες με τις οποίες υπήρξαμε αντίπαλοι στο παρελθόν, αισθάνομαι το σεβασμό, ακριβώς λόγω της θυσίας όλων αυτών των αξιωματικών, των υπαξιωματικών, των διόπων και των ναυτών, που έδωσαν τη ζωή τους για να είμαστε ελεύθεροι ως έθνος και για την τιμή της πατρίδος στις μεγάλες συμμαχίες στις οποίες η ελληνική σημαία βρίσκεται πάντα πρώτη στις παρελάσεις”.

Αναφερόμενος στις πιέσεις που έχουν ασκηθεί κατά καιρούς για περικοπές στις ΕΔ είπε απευθυνόμενος στους απόστρατους και στον πρόεδρο της ΕΑΑΝ:

 

“Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πράγματι, όπως το περιγράψατε, ζούμε σε έναν πόλεμο. Οι πιέσεις που υφιστάμεθα είναι τεράστιες και όταν κάποια στιγμή θα παραδώσω τη ευθύνη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και εγώ και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και οι άλλοι Αρχηγοί, θα μπορέσουμε να αποκαλύψουμε τι θα είχε συμβεί εάν δεν είχαμε αντισταθεί με τη δική σας βοήθεια.

 

Οφείλω, βεβαίως, επειδή έχω την πολιτική ευθύνη, να ζητήσω ένα μεγάλο συγγνώμη γι’ αυτό που δεν καταφέραμε και να σας διαβεβαιώσω ότι γνωρίζουμε ότι τα τελευταία επτά χρόνια τα εν ενεργεία, αλλά και τα εν αποστρατεία στελέχη μας έχουν υποστεί μια τεράστια μείωση στα εισοδήματά τους. Παρ’ όλα αυτά είναι όλοι όρθιοι και οι ενεργεία και οι βετεράνοι μας. Δεν υπάρχουν εν αποστρατεία στελέχη, είναι βετεράνοι και έφεδροι και όταν τους καλέσει η πατρίδα είμαι βέβαιος ότι όλοι θα έρθουν στην πρώτη γραμμή.

 

Γνωρίζουμε και μαχόμεθα και θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι πολύ σύντομα η πατρίδα μας βγαίνει από αυτή την παράδοση της εθνικής κυριαρχίας την οποία ζήσαμε τα τελευταία χρόνια. Την παράδοση ακόμα και της δημοκρατίας, διότι δεν αποφασίζαμε εμείς για εμάς, αλλά άλλοι για εμάς.

 

Να σας διαβεβαιώσω, επίσης, ότι μόλις μπορέσουμε, όποιο ποσοστό οξυγόνου και να αποκτούμε, θα δίνεται προς αποκατάσταση αυτής της τεράστιας αδικίας την οποία έχουν υποστεί και τα εν ενεργεία και τα εν αποστρατεία στελέχη”.

 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης