Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Στρατό στα σύνορα Ελλάδας με Σκόπια θέλει να στείλει η Γερμανία και η ΕΕ!

Στρατό στα σύνορα Ελλάδας με Σκόπια θέλει να στείλει η Γερμανία και η ΕΕ!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ μιλά για πολλοστή φορά για “καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ” και η βρετανική εφημερίδα Financial Times,γράφει για σχέδια ανάπτυξης στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα Ελλάδας Σκοπίων! Τίποτα δεν είναι τυχαίο!

Σύμφωνα με το σημοσίευμα στρατό στα σύνορα Ελλάδας – ΠΔΓΜ σχεδιάζει να αναπτύξει η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μία  προσπάθεια ανακοπής των μεταναστευτικών ροών προς τη Βόρεια Ευρώπη! Ποιος το έχει το σχέδιο; Μα φυσικά το Βερολίνο και από κοντά η ΕΕ.

Η “δικαιολογία” χτίζεται εδώ και καιρό: η Ελλάδα δεν μπορεί να φυλάξει τα θαλάσσια σύνορά της.

Η εφημερίδα γράφει ότι από την αρχή του 2016  μέσω της Ελλάδας έχουν διέλθει στην Ε.Ε. 67.000 πρόσφυγες, με τον αριθμό των εισροών να μην επιδεικνύει κανένα σημάδι επιβράδυνσης. Μάλιστα, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκφράζουν φόβους ότι ο συγκεκριμένος αριθμός θα κλιμακωθεί σημαντικά τις επόμενες εβδομάδες, λόγω της επιδείνωσης της συριακής κρίσης.

«Το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί οι πιθανότητες αποστολής στρατιωτών στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα» γράφει επικαλούμενη πηγές. Πρόκειται για ένα σχέδιο, το οποίο προτάθηκε για πρώτη φορά από τη Σλοβενία, τον προηγούμενο μήνα.

«Εάν η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη ή ικανή να προστατεύσει τη ζώνη του Σένγκεν, έχουμε την ανάγκη δημιουργίας μίας γραμμής άμυνας, η οποία προφανώς αφορά την ΠΓΔΜ  και τη Βουλγαρία» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας, λίγο πριν τη σημερινή άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Η Μέρκελ το βιολί της!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ απηύθυνε πάλι… έκκληση για καλύτερη προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ ώστε να διατηρηθεί η ζώνη ελεύθερης κυκλοφορίας του Σένγκεν.

Η Μέρκελ, η οποία άνοιξε πέρυσι το καλοκαίρι τα σύνορα της χώρας της για να υποδεχθεί τους Σύρους που διαφεύγουν από τον εμφύλιο πόλεμο, δέχεται αυξανόμενη πίεση να περιορίσει την εισροή μεταναστών.

Μια δημοσκόπηση, που δημοσιεύτηκε αυτή την εβδομάδα, έδειξε πως η υποστήριξη της κοινής γνώμης προς την Μέρκελ βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων τεσσεράμισι ετών, καθώς πάνω από 80% των Γερμανών αμφιβάλλουν ότι η κυβέρνησή της έχει υπό έλεγχο την προσφυγική κρίση.

“Έχουμε ανάγκη να προστατεύσουμε τα εξωτερικά σύνορά μας επειδή θέλουμε να διατηρήσουμε το Σένγκεν”, δηλώνει η Μέρκελ στο εβδομαδιαίο της podcast.

Ενδεχόμενη αποτυχία να προστατευθούν τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ θα διακυβεύσει την ελεύθερη κυκλοφορία των ανθρώπων, που είναι η βάση για τον πλούτο της ένωσης, πρόσθεσε η Μέρκελ.

Ιδιαίτερα η προστασία των εξωτερικών συνόρων δεν εξελίσσεται πολύ καλά εκεί όπου η ΕΕ έχει θαλάσσια σύνορα, δήλωσε η καγκελάριος. Το Ρόιτερς επισημαίνει πως αναφερόταν έμμεσα στην Ελλάδα, χωρίς να κατονομάσει τη χώρα.

Η Μέρκελ θα ταξιδέψει τη Δευτέρα στην Άγκυρα για να συναντηθεί με τον τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου και να προσπαθήσουν να βρουν μια κοινή λύση ώστε να σταματήσει η λαθραία διακίνηση ανθρώπων.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης