Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
22/10/2015 | 18:53 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Στρατός σε ρόλο αστυνομίας! Πόσο κοντά είμαστε;

Στρατός σε ρόλο αστυνομίας! Πόσο κοντά είμαστε;

Πόσο κοντά στο να “βγει στο δρόμο” είναι ο Στρατός; Παρά τις δημόσιες τοποθετήσεις του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου και τις καταγγελίες που έχουν κάνει επώνυμα Επίτιμοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων (Χρηστίδης-Γκίνης), φοβόμαστε ότι “υπογείως” διαμορφώνεται ένα κλίμα “εθισμού” της κοινής γνώμης στο ενδεχόμενο να δούμε Ένοπλες Δυνάμεις σε ρόλο αστυνομίας ή χωροφυλακής.

Το κλίμα διαμορφώνεται εδώ και χρόνια. Από την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του 2012, όταν στη Θεσσαλονίκη στρατιωτικές δυνάμεις ήταν τοποθετημένες σε διάφορα σημεία της πόλης. Είχε προηγηθεί ένα χρόνο πριν η ματαιωση της παρέλασης από τις αντιδράσεις του κόσμου και μ΄ αυτή την αφορμή είδαμε στρατό σε έναν άλλο ρόλο.

Ακολούθησε η καταδίωξη δραπετών στην ελληνική ύπαιθρο στην οποία συμμετείχαν αλεξιπτωτιστές! Ουδέποτε διαψευστηκε η συμμετοχή στην επιχείρηση η οποία ήταν “καλυμμένη” με τον μανδύα μιας “άσκησης”. Την εποχή αρχηγίας Κωσταράκου στο ΓΕΕΘΑ , απόψεις που ήθελαν τον Στρατό να αναλαμβάνει και τέτοιες αποστολές έβρισκαν πρόσφορο έδαφος. Ο Κωσταράκος ποτέ δημόσια δεν το παραδέχτηκε και απέφυγε να απαντήσει και στον ναύαρχο Χρηστίδη και στον στρατηγό Γκίνη οι οποίοι δημόσια είχαν καταγγείλει “αιτήματα” για χρήση των ΕΔ σε αποστολές εκτός του πεδίου δράσης τους.

Όλα αυτά δεν άλλαξαν με την έλευση της “πρώτης φοράς Αριστερά”. Οι κυβερνήσεις Τσίπρα-Καμμένου δεν φρόντισαν να διαφυλάξουν τις ΕΔ απ΄ αυτό το “πέπλο καχυποψίας” που προέκυψε από τα γεγονότα που προαναφέραμε. Και ίσως αυτό να μην έγινε τυχαία.

Ο Καμμένος βέβαια δημόσια έχει τοποθετηθεί κι έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει οποιασδήποτε μορφής “εκτροπή”. Θα το τηρήσει;

Οι φωτογραφίες από την “αμφιλεγόμενη” άσκηση στην Κοζάνη με σενάριο “ανακατάληψης εργοστασίου”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

stratiotes_klostsia

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης