Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Πολιτική
08/07/2016 | 06:46 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Στρατός σε ρόλο αστυνομίας; Γιατί η ερώτηση της ΝΔ στον Καμμένο μπορεί να είναι και χρήσιμη

Στρατός σε ρόλο αστυνομίας; Γιατί η ερώτηση της ΝΔ στον Καμμένο μπορεί να είναι και χρήσιμη

Η ερώτηση των βουλευτών της ΝΔ για την πιθανή εμπλοκή των ΕΔ στην διαφύλαξη της εσωτερικής τάξης και ασφάλειας, αν τελικά πέρυσι το καλοκαίρι η χώρα έφευγε από το ευρώ,μπορεί να αποδειχτεί χρήσιμη παρά το άστοχο της ενέργειας.
Ίσως θα πρέπει να ξεκινήσει μια σοβαρή συζήτηση γι΄ αυτό θέμα που έρχεται και επανέρχεται με κάθε αφορμή, δημιουργώντας εντυπώσεις και προκαλώντας αντιδράσεις κυρίως εντός στρατεύματος. Σε κάποιες περιπτώσεις πιθανόν να μην μείναμε μόνο στα λόγια.

Για παράδειγμα:

•Το 2008 κατά τη διάρκεια των σοβαρών επεισοδίων με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή, ζήτησε την χρησιμοποίηση του στρατού για την αντιμετώπιση των επεισοδίων. Ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Δ. Γράψας ούτε που το κουβέντιασε.

•Επί κυβερνήσεων Σαμαρά, είχαμε τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις που ζητήθηκε από τις ΕΔ να συμμετάσχουν σε αποστολές μέτρων εσωτερικής ασφάλειας!!!
Τα έχουν πει δημοσίως αξιοσέβαστοι Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων όπως ο Ναύαρχος Χρηστίδης και ο Στρατηγός Γκίνης.
Όλοι οι άλλοι …σφυράνε αδιάφορα κάνοντας ότι δεν ακούν τις σοβαρότατες δηλώσεις των Αρχηγών.

•Την ίδια περίοδο στρατιωτικό τμήμα φέρεται να έχει ενεργό εμπλοκή στην καταδίωξη…δραπετών στην ελληνική ύπαιθρο.
Κανείς δεν τόλμησε να το διαψεύσει, γιατί προφανώς είναι γεγονός.

Η ΝΔ γι΄αυτά δεν έχει πάρει θέση και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απέφυγε συστηματικά να τα διερευνήσει.

Αντί λοιπόν να αλληλοκατηγορούνται για το ποιος χρησιμοποίησε ή είχε την πρόθεση να χρησιμοποιήσει τις Ένοπλες Δυνάμεις για τέτοιου είδους αποστολές, ας καθίσουν κάτω και ας συζητήσουν σοβαρά τι ΕΔ θέλουν και τι αποστολές πρέπει να τους αναθέσουν.
Το militaire.gr είναι αντίθετο στην χρησιμοποίηση στρατιωτικών δυνάμεων για θέματα εσωτερικής ασφάλειας.
Ανώτατοι στρατιωτικοί εν ενεργεία και απόστρατοι επισημαίνουν βεβαίως ότι μετά απ΄ όσα έχουμε δει να συμβαίνουν στην Ευρώπη καλό θα είναι να επανακαθορίσουμε με κάθε λεπτομέρεια όμως και με βάση το Σύνταγμα και τους νόμους τι και πότε μπορούν να κάνουν οι ΕΔ σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
Δεκτή αυτή η άποψη, αλλά έχει μια μεγάλη δυσκολία. Απαιτεί σοβαρότητα για να συζητηθεί και κυβέρνηση και αντιπολίτευση φαίνεται ότι δεν έχουν σκοπό να σοβαρευτούν ακόμη και στα σοβαρά ζητήματα των ΕΔ.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης