Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Τα δύσκολα που έρχονται για τους στρατιωτικούς και η παγίδα που πρέπει να αποφύγουν

Τα δύσκολα που έρχονται για τους στρατιωτικούς και η παγίδα που πρέπει να αποφύγουν

Οι στρατιωτικοί δεν έχουν περιθώρια να εμπλακούν σε “εσωτερικές διαμάχες” που κάποιοι επιδιώκουν με μανία.Το γιατί το επιδιώκουν θα αποκαλυφθεί λίαν συντόμως αφού δεν βοηθά σε τίποτα να επικαλεστούμε τις αυτονόητες από γεγονότα εκτιμήσεις που κάνουν στρατιωτικοί,για τα κίνητρα και τις επιδιώξεις ορισμένων.Οι ΕΔ είναι μια “κλειστή” επαγγελματική-κοινωνική ομάδα και όλοι λίγο πολλοί γνωρίζονται μεταξύ τους. Όλοι ξέρουν το παρελθόν του διπλανού τους αν και είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε ότι κάποιοι μέχρι πρόσφατα είχαν κατορθώσει -άγνωστο πως- να κρατούν κρυφά γεγονότα που θα έπρεπε να τους έχουν θέσει ήδη εκτός ΕΔ! Το πως το απέφυγαν διερευνάται. Και δεν μιλάμε για δημοσιογραφική έρευνα μόνο.

Τα προβλήματα των στρατιωτικών πολλά,μεγάλα,διαρκή,άλυτα.Εκτίμησή μας ότι δεν πρόκειται τίποτα να λυθεί στο προσεχές διάστημα. Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου δεν έχει την πρόθεση να “σπάσει αυγά”,όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου που με την ανοχή του τότε Α/ΓΕΕΘΑ επέτρεψαν να ληφθούν μέτρα διάλυσης των ΕΔ.

Συνεπώς δεν υπάρχει ούτε ο χρόνος,ούτε και η διάθεση νομίζουμε από τους στρατιωτικούς που ασχολούνται χρόνια τώρα με τα εργασιακά θέματα του χώρου, να εμπλακούν σε “εσωτερικές συγκρούσεις” και να “ξεκατινιάζονται” δημόσια. Οι στρατιωτικοί δεν είναι ευτυχώς πρόβατα,έχουν και άποψη και κριτήριο για να αποφασίσουν “με ποιον θα πάνε και ποιον θα αγνοήσουν”. Όλοι μας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και μέχρι στιγμής είναι εμφανές ποιοι έχουν αποτελέσματα και ποιοι έχουν τις…ευλογίες του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Οι οποίες πάντως δεν …έπιασαν τόπο κι έτσι δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο για τους στρατιωτικούς…

Οι στρατιωτικοί πρέπει να επικνεντρώσουν στο πως θα αντιμετωπίσουν τις δυσμενείς εξελίξεις που έρχονται.Και όσο κι αν τους δυσαρεστήσουμε θα πρέπει να είναι έτοιμοι να το πράξουν χωρίς να έχουν την τυπική αναγνώριση της Πολιτείας. Ο Καμμένος δεν φαίνεται διατεθειμένος να νομοθετήσει για τις Ενώσεις Στρατιωτικών.Το πόσο μεγάλο λάθος κάνει ακούγοντας κάποιους λίγους από το επιτελείο του,που εξακολουθούν να “λοξοκοιτάνε” προς άλλες κομματικές κατευθύνσεις θα το καταλάβει εν καιρώ.Θα ‘ναι αργά αλλά αυτό πρέπει να απασχολεί μόνο τον ίδιο. Εμάς μας απασχολεί η ζημια που πιθανόν θα γίνει στις ΕΔ με τα “μαγαζάκια” που ο καθένας “ανοίγει”.

Οι στρατιωτικοί δεν έχουν πολλές επιλογές να αντισταθούν. Αυτό είναι γνωστό. Η προσφυγή στη Δικαιοσύνη είναι η μοναδική διέξοδος  που έχουν και πρέπει να βρουν τρόπους για να την αξιοποιήσουν με τέτοιο τροπο ώστε να φέρουν την κυβέρνηση σε δύσκολη θέση.Όπως έκαναν και με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Όλα τ΄ άλλα που ακούγονται και επιπόλαια λέγονται από διάφορους γραφικούς είναι λόγια του αέρα …

Όσοι πραγματικά ενδιαφέρονται να διαφυλάξουν ότι μπορεί πια να διαφυλαχτεί στο χώρο των ΕΔ ας αφήσει τους επίδοξους “προέδρους” να ζήσουν τ΄ όνειρο της εφήμερης δημοσιότητας σε τοπικά ή και σε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλια κι ας ασχοληθεί σοβαρά και ουσαστικά με τα προβλήματα του προσωπικού των ΕΔ. Η εμπλοκή σε μια αδιέξοδη αντιπαράθεση με μια “κραυγάζουσα μειοψηφία” δεν ωφελεί την πλειοψηφία των στρατιωτικών που έχει την αγωνία της επιβίωσης .

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης