Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Στρατιωτικοί στις διαδηλώσεις και τα κομματικά παιχνίδια εντός Ενόπλων Δυνάμεων

Στρατιωτικοί στις διαδηλώσεις και τα κομματικά παιχνίδια εντός Ενόπλων Δυνάμεων

Στρατιωτικοί διαδήλωσαν μαζί με τους χιλιάδες άλλους εργαζόμενους στην Αθήνα,στις συγκεντρώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσμπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών ,με επικεφαλής τον πρόεδρό της Ανέστη Τσουκαράκη, βρέθηκαν στη συγκέντρωση απ΄ όπου και η φωτογραφία.

Χωρίς στολή οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ τηρούν αυτό που κατά καιρούς έχουν υποστηρίξει λέγοντας ότι πρέπει οι άνθρωποι των Ενόπλων Δυνάμεων να στηρίζουν και να συμμετέχουν στις διεκδικήσεις άλλων ομάδων εργαζομένων που όμως αφορούν τους ίδιους και κυρίως τα παιδιά τους.

Η συμμετοχή των στρατιωτικών σε τέτοιες εκδηλώσεις για πολλά χρόνια,ήταν ταμπού. Ακόμη και σήμερα μια μερίδα εν ενεργεία και αποστράτων έχει διαφορετική άποψη ,θέλοντας να υπάρχει διαχωρισμός των στρατιωτικών από την υπόλοιπη κοινωνία. Κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να συμβεί,ειδικά στην Ελλάδα που τα πάντα σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο ισοπεδώνονται.

Οι στρατιωτικοί είναι κι αυτοί εργαζόμενοι και μάλιστα κατάφωρα αδικημένοι από όλες τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης. Η σιωπή δεκαετιών δεν τους ωφέλησε. Αντιθέτως. Η εξωστρεφής προσπάθεια της ΠΟΕΣ που τουλάχιστον μετέφερε τους προβληματισμούς των στρατιωτικών στην υπόλοιπη κοινωνία  με απόλυτο σεβασμό στην πειθαρχία του στρατεύματος,έχει ενοχλήσει πολλούς κομματικούς μηχανισμούς. Οι οποίοι τους τελευταίους μήνες έχουν προσπαθήσει να δημιουργήσουν δικά τους…μαγαζάκια εντός των ΕΔ. Ανεπιτυχώς και με ακραίο ερασιτεχνισμό!

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μαζί με τους εν ενεργεία στρατιωτικούς της ΠΟΕΣ ,τα χρόνια της κρίσης ιδρύθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν και μερικές νέες και φρέσκιες σε ιδέες ενώσεις αποστράτων. Οι οποίες “γεννήθηκαν” και έδρασαν παράλληλα με τις θεσμικές ενώσεις αποστράτων,αναγκάζοντας τις τελευταίες σε αφύπνιση. Δυστυχώς το κομματικό παίγνιο σχεδόν διέλυσε αρκετές απ΄ αυτές.

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης