Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
15/05/2016 | 06:31 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Στρατιωτικοί ιατροί καλύπτουν κενές θέσεις στο νοσοκομείο της Λήμνου! Τι ακολουθεί;

Στρατιωτικοί ιατροί καλύπτουν κενές θέσεις στο νοσοκομείο της Λήμνου! Τι ακολουθεί;

Ότι και να λείπει από τον κρατικό μηχανισμό οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι πάντα…εδώ για να το καλύψουν. Δεν θα ήταν κακό αν είχαν κόσμο και πόρους που περίσσευαν.Αλλά δεν έχουν!

Αφορμή για το σχόλιο η είδηση που διαβάσαμε στο LimnosReport.Σύμφωνα μ΄όσα γράφει “ύστερα από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιαννέλη και όπως μας είχε διαβεβαιώσει τηλεφωνικά τότε , το κενό του Νοσοκομείου Λήμνου θα το καλύψει Στρατιωτικός αναισθησιολόγος.

Σήμερα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ξανά ενημερώσουμε αποκλειστικά από το LimnosReport, ότι από τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, το κενό θα καλυφθεί από στρατιωτικό γιατρό που έρχεται από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ο οποίος παρέλαβε  σήμερα Πέμπτη το σχετικό δελτίο πορείας και θα παραμείνει στο νοσοκομείο Λήμνου εως και 11 Ιουνίου, όπου στις 12 Ιούνιου  θα πάρει την θέση του άλλος στρατιωτικός γιατρός αναισθησιολόγος από το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών”.

Να προσθέσουμε τους στρατιώτες δασκάλους,τους στρατιωτικούς που σ΄όλη τη χώρα έχουν αναλάβει να διαχειριστούν το προσφυγικό και πολλούς,πολλούς άλλους που υπηρετούν στις ΕΔ και διαπιστώνουν ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι και έτοιμες να προσφέρουν οπουδήποτε,σε οποιονδήποτε κάθε φορά που η κρατική μηχανή είναι…σβηστή.

Για την ιστορία αναπαράγουμε την ανακοίνωση του ΓΕΣ για τις  “δραστηριότητες κοινωνικής προσφοράς του Στρατού Ξηράς για το πρώτο τρίμηνο του έτους 2016, στoυς τομείς της Υγείας και της Περίθαλψης, έχουν ως ακολούθως:

α. Στο πλαίσιο προληπτικής ιατρικής, διατέθηκε στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κινητά ιατρεία του ΣΞ, για εξέταση και παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κατοίκων ορεινών περιοχών και νήσων της επικράτειας. Εξετάσθηκαν συνολικά 1.191 κάτοικοι.

β. Διατέθηκε 1 στρατιωτικό ασθενοφόρο με ιατρό στο Δήμο Άρτας.

γ. Πραγματοποιήθηκαν αναγκαίες αεροδιακομιδές 21 ασθενών σε μεγάλα αστικά κέντρα. Συνολική διάρκεια πτήσεων 48Ω και 20’.

δ. Συγκεντρώθηκαν 2.241 φιάλες αίματος, με τη συμμετοχή στελεχών και οπλιτών.

ε. Διατέθηκε προσωπικό και ασθενοφόρο της 96 ΑΔΤΕ, για την υγειονομική υποστήριξη του δρόμου «ΔΡΟΜΟΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΙΠΟΥΣ», στη Χίο.

στ. Διατέθηκε στο πολυδύναμο περιφερειακό ιατρείο Σύμης, οπλίτης ιατρός της 95 ΑΔΤΕ προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.

ζ. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους, βοηθός μικροβιολόγου και βοηθός ακτινολογικού εργαστηρίου της 95 ΑΔΤΕ, στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου.

η. Διατέθηκε καθημερινά από την αρχή του έτους οπλίτης οδοντίατρος της 95 ΑΔΤΕ στο πολυδύναμο ιατρείο Μεγίστης, προς εξυπηρέτηση του τοπικού πληθυσμού.

θ. Διατέθηκε καθημερινά οπλίτης φαρμακοποιός της 95 ΑΔΤΕ στη Μεγίστη, προς εξυπηρέτηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου.

ι. Διατέθηκαν Αξιωματικοί (ΥΙ) ειδικότητας Ψυχιάτρου, Παθολόγου και Αγγειοχειρουργού της 79 ΑΔΤΕ, μία φορά την εβδομάδα στο Γ.Ν. Σάμου.

ια. Διατέθηκε Στρατιώτης (ΥΓ) της 79 ΑΔΤΕ για παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους Φούρνους, επ΄ ωφελεία του Πολυδύναμου Ιατρείου Φούρνων.

ιβ. Καθ’ όλη τη διάρκεια του τριμήνου διατέθηκε οπλίτης βοηθός ακτινολόγου του 80 ΤΥΕΘ στο ΓΝ Κω.

ιγ. Πραγματοποιήθηκαν δοκιμές τηλεϊατρικής στην 96 ΑΔΤΕ μεταξύ του Ιατρού των Ψαρών και των Ιατρών του 401 ΓΣΝΑ.

ιε. Πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο Κέντρου Πρόληψης της Χρήσης Εξαρτησιογόνων Ουσιών ΟΚΑΝΑ Χίου, σε οπλίτες της 2015 ΣΤ΄ ΕΣΣΟ (ΣΠΕΝ).

ιστ. Εξετάστηκαν από στρατιωτικό ιατρικό προσωπικό της ΤΔ/41 ΣΠ στη Σαμοθράκη, 7 στελέχη του ΠΝ (ΝΑΣΣΘ) και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Όλα αυτά μόνο από το ΣΞ!

Militaire.gr

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης