Υποστηριξε το militaire
ΣΤΡΑΤΟΣ
20/11/2017 | 06:20 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

Σχολή Ευελπίδων: Απλά προβλήματα με αυτονόητες λύσεις που όμως μένουν άλυτα

Σχολή Ευελπίδων: Απλά προβλήματα με αυτονόητες λύσεις που όμως μένουν άλυτα

Δεν είναι η πρώτη φορά που αναφερόμαστε σε προβλήματα των Ευέλπιδων. Και δεν το κάνουμε επειδή έχουμε οποιαδήποτε εμμονής με τη ΣΣΕ, που αυτή τη περίοδο μάλιστα διαθέτει έναν ικανότατο διοικητή. Όμως δεν μπορεί άπαντες να ΄χουν “συνωμοτήσει” και να μας στέλνουν μηνύματα με παράπονα για προβλήματα που η ΣΣΕ δεν θα ΄πρεπε να αντιμετωπίζει.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι ένα από τα πολλά που ΄χουν φθάσει στο Militaire.gr, πριν γίνει χθες βράδυ γνωστό το περιστατικό απόπειρας αυτοκτονίας για το οποίο δεν θα κάνουμε οποιαδήποτε άλλη αναφορά.
Το κείμενο προέρχεται από κάποιον που γνωρίζει καλά την κατάσταση που επικρατεί και τα προβλήματα που υπάρχουν στη ΣΣΕ. Τα οποία όπως θα διαπιστώσετε ούτε πολύπλοκα είναι,  ούτε απαιτούν δύσκολες λύσεις.

Το κείμενο:

Φαίνεται ότι στο αρχαιότερο εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας, στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, όπως με στόμφο την αποκαλούν οι παρουσιαστές της κρατικής τηλεόρασης σε κάθε παρέλαση, τα προβλήματα που άπτονται της καθημερινότητας των σπουδαστών-τριών αντί να λύνονται, αυξάνονται.

Αρχικά είχε καταγγελθεί το γεγονός ότι την Παρασκευή και ενώ οι σπουδαστές της σχολής έβγαιναν εξοδούχοι στις 15:30 δεν τους χορηγούνταν μεσημεριανό φαγητό, με αποτέλεσμα να είναι νηστικοί από το πρωί. Αυτό διορθώθηκε. Το τελευταίο διάστημα όπως πληθαίνουν οι καταγγελίες για μείωση της ποσότητας και της ποιότητας του φαγητού. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πρόσφατα 60 Ευέλπιδες έπαθαν τροφική δηλητηρίαση. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι για τις στρατιωτικές σχολές ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ ισχύει αυξημένη κλίμακα όσον αφορά την τροφοδοσία, λόγω της αυξημένης καταπόνησης του οργανισμού των σπουδαστών-τριών. Επιπλέον, η Διοίκηση της σχολής προέβη στην απαγόρευση της χρήσης συμπληρωμάτων διατροφής. Φαίνεται ότι παράλληλα με την πειθαρχεία οι σπουδαστές-τριες θα πρέπει να μάθουν και την ασιτία δοκιμάζοντας τις αντοχές τους.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν λειτουργούν τα καθαριστήρια της Σχολής με αποτέλεσμα οι σπουδαστές-τριες να μην μπορούν να καθαρίσουν τις στολές τους. Συνέπεια του υπόψη προβλήματος είναι οι σπουδαστές-τριες να αναζητούν κατά τις εξόδους τους καθαριστήρια. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι οι σπουδαστές-τριες βγαίνουν από τις σχολές τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες της Παρασκευής, θα πρέπει να παρακαλάνε τα καθαριστήρια να τους ετοιμάσουν τις στολές εντός ολίγων ωρών (μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου) καταβάλλοντας και το ποσό των 8-10 Ευρώ.

Τα υλικά που χρεώνονται στους σπουδαστές-τριες είναι κακής ποιότητας και κυρίως φθαρμένα με αποτέλεσμα τα καταστήματα στρατιωτικών ειδών στο Μοναστηράκι να ζουν ημέρες δόξας από τα χρήματα που δαπανούν οι Ευέλπιδες για να αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά για την εκπαίδευσή τους.

Το κουρείο της σχολής λειτουργεί ώρες που δεν συμβαδίζουν με το πρόγραμμα των σπουδαστών, με αποτέλεσμα οι σπουδαστές-τριες να αναζητούν πέραν του καθαριστηρίου και κομμωτήριο..

Όσον αφορά την ακαδημαϊκή εκπαίδευση καταγγέλλεται απουσία καθηγητών με αποτέλεσμα 1 καθηγητής να διδάσκει σε 2-3 τμήματα με οτιδήποτε αυτό συνεπάγεται για την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ίσως αυτά για ορισμένους να θεωρούνται ήσσονος σημασίας και να αντιμετωπίζονται με τη λογική «όταν ήμουν εγώ…». Οι λογικές αυτές όμως εν έτη 2017 έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και καλό θα ήταν πέραν των ομιλιών και των οραμάτων να γίνονται και πράξεις….

Αυτά για την ώρα..

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης