Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
27/11/2016 | 22:05 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

Στρατιωτικοί στο δρόμο για χαμηλούς μισθούς και συνθήκες εργασίας! Έγινε δίπλα μας

Στρατιωτικοί στο δρόμο για χαμηλούς μισθούς και συνθήκες εργασίας! Έγινε δίπλα μας

Όσα συμβαίνουν γύρω μας,δίπλα μας,στη “γειτονιά” μας δεν πρέπει να περνούν απαρατήρητα.Ειδικά όσα έχουν να κάνουν με τις Ένοπλες Δυνάμεις. Στο Βελιγράδι 1000 Σέρβοι στρατιώτες βγήκαν στο δρόμο και διαδήλωσαν για τους χαμηλούς μισθούς και τις κακές συνθήκες εργασίας! Μαζί τους πολίτες που υποστήριζαν τα αιτήματά τους!

Στην Ελλάδα έχουμε δει στρατιωτικούς να διαδηλώνουν.Με ευπρέπεια. Οι Έλληνες στρατιωτικοί έχουν μέχρι στιγμής αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κρίσης με απολύτως θεσμικό τρόπο.

Όπως μεταδίδουν τα σερβικά ΜΜΕ η συγκέντρωση έγινε μπροστά μπροστά από το υπουργείο Άμυνας και είχε οργανωθεί από το συνδικάτο Ενόπλων Δυνάμεων. Την συγκέντρωση υποστήριξαν και οι  συνδικαλιστικές ενώσεις της αστυνομίας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Tanjug.

«Εάν ένας Σέρβος στρατιώτης δεν μπορεί να θρέψει την οικογένειά του , υπάρχει πρόβλημα» δήλωσε ο Νόβιτσα Άντιτς,  επικεφαλής των συνδικαλιστών, όπως μετέδωσε το Tanjug.

serbia1

Σύμφωνα με όσα κατήγγειλαν οι στρατιωτικοί , τα ¾ και πλέον του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων έχουν μισθολογικές απολαβές κατώτερες σε σύγκριση με εκείνες του μέσου όρου στη Σερβία που ισοδυναμούν με 370 ευρώ!

Αποτέλεσμα των χαμηλών μισθών είναι εκατοντάδες στρατιωτικοί να αποχωρούν από το στράτευμα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ “οι διαδηλωτές, που κρατούσαν σερβικές σημαίες, κατευθύνθηκαν προς το προεδρικό μέγαρο όπου άφησαν μια επιστολή προς τον πρόεδρο Τόμισλαβ Νίκολιτς, που είναι επίσης και ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας, ζητώντας του να «τους προστατεύσει».

Ο υπουργός Άμυνας Ζόραν Τζόρτζεβιτς, ο οποίος είχε δηλώσει την αντίθεσή του για αυτήν την κινητοποίηση, εξέφρασε την εκτίμηση ότι μόλις 200 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων συμμετείχαν στην διαδήλωση”.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης