Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Στο Αιγαίο άνθρωποι πνίγονται και οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ ακόμη …συσκέπτονται

Στο Αιγαίο άνθρωποι πνίγονται και οι υπουργοί Άμυνας της ΕΕ ακόμη ...συσκέπτονται

Το συζητούν και το ξανασυζητούν. Συσκέπτονται και ξανασυσκέπτονται. Και στο μόνο που καταλήγουν είναι στην αναζήτηση αποδιοπομπαίου τράγου . Ο οποίος τα τελευταία χρόνια είναι γνωστός. Η Ελλάδα…

Στην άτυπη συνάντηση των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έθεσε το θέμα του προσφυγικού και του υποστηρικτικού έργου που ανέλαβαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας για την αντιμετώπισή του.

Τόνισε την ανάγκη χρήσης βιομετρικών στοιχείων, ώστε να είναι αποτελεσματικότερη η καταγραφή και ταυτοποίηση των εισερχομένων και η διασύνδεσή τους με τράπεζες δεδομένων διεθνών οργανισμών, όπως η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και τρίτων χωρών που αντιμετωπίζουν παρόμοιο πρόβλημα.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της καταγραφής και ταυτοποίησης ασυνόδευτων βρεφών και παιδιών, που δεν καταγράφονται με το ισχύον σύστημα, με αποτέλεσμα να υπόκεινται σε απάνθρωπη εκμετάλλευση.

Τι απαντήσεις πήρε;

Η πρότασή του για την αντιμετώπιση του προσφυγικού υιοθετήθηκε από τους Υπουργούς Άμυνας της Αυστρίας και της Σλοβενίας. Η ύπατη εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι ανέφερε ότι θα εγγράψει το θέμα στην ημερήσια διάταξη της τακτικής Υπουργικής Συνόδου των Υπουργών Άμυνας τον προσεχή Απρίλιο. Με την …ησυχία σας! Άνθρωποι πνίγονται αλλά ποιος βιάζεται;  Πάντως όχι οι Ευρωπαίοι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης