Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα Άποψη
04/12/2016 | 08:31 (ενημερώθηκε 7 έτη πριν)
Militaire News

“Στην Ασφάλεια του 401”! Μια νύχτα επιβεβαίωσης όσων λέμε ότι η υγεία είναι αγαθό

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Ένας “εκδικητικός” φρονιμίτης που δεν ήθελε να καταλήξει στα σκουπίδια, με “εκδικήθηκε” με μια μεγάλη φλεγμονή κι ένα απόστημα που δημιουργήθηκαν μέσα σε 48 ώρες  και δεν μου άφησαν περιθώρια για να αποφύγω την επίσκεψη στο νοσοκομείο.

Έχει νομίζω σημασία να μεταφέρω την εμπειρία…

Βρέθηκα αρχικά σ΄ ένα ιδιωτικό θεραπευτηριο. Ήταν επιλογή πανικού…Για να είμαστε ειλικρινείς ο ιατρός εξαιρετικός. Αλλά για κάποιο λόγο ενώ εμπιστευόσουν τον ιατρό, δεν μπορούσες να εμπιστευθείς το περιβάλλον. Επειδή κάθε σου κίνηση σ΄ αυτό είχε ένα κόστος.

Με τη συνδρομή φίλων που μου υπενθύμισαν ότι οι στρατιωτικοί  συντάκτες έχουν δικαίωμα χρήσης των στρατιωτικών νοσοκομείων, έφυγα με δική μου ευθύνη από το ιδιωτικό θεραπευτήριο με το στόμα γεμάτο πύον, πυρετό και αγωνία, γιατί όλες οι εξετάσεις έδειχναν χειρουργείο. Κακά τα ψέμματα σε κανέναν δεν αρέσει να τον “κόβουν”.

Μπαίνοντας στην αίθουσα των επειγόντων περιστατικών του 401 θέλοντας και μη νιώθεις πιο ασφαλής. Τα νέα παιδιά, οι νοσηλευτές του Στρατού είναι εξαιρετικοί επαγγελματίες που ξέρουν να αντιμετωπίσουν έναν αγχωμένο ασθενή. Για τους ιατρούς νομίζω ότι η άποψη όλων, και τον “προνομιούχων” που ΄χουμε την τύχη να εμπιστευόμαστε την υγεία μας στα χέρια τους και εκείνων που δικαιολογημένα πάντα αναζητούν “έναν στρατιωτικό ιατρό να πάρω έστω μια γνώμη”, είναι γνωστή. Και απολύτως θετική.

Δεν υπήρχε κανενα ειδικό …σέρβις επειδή είμαι δημοσιογράφος. Κι αυτό είναι το πιο αξιέπαινο για το προσωπικό που εγώ συνάντησα, ότι έπρεπε οπωσδήποτε να βρω τον ΑΜΚΑ μου για να γίνει η εισαγωγή, ήταν αδιαπραγμάτευτο και ελπιδοφόρο ότι τα νέα παιδιά δεν έχουν ούτε φοβίες, ούτε ταμπού στις πάσης φύσεως “εξουσίες”. Κάποιοι δημοσιογράφοι είχαν πιστέψει ότι η λεγόμενη “4η Εξουσία” μπορούσε να είναι ασύδωτη εναντίον άλλων εραγαζόμενων.

Σε λιγότερο από μια ώρα τα “τζιμάνια” του 401 μ΄ είχαν επαναφέρει σε μια φυσιολογική ζωή, χωρίς πόνο, άγχος κι απ΄ ότι φαίνεται και χωρίς χειρουργείο! Όχι επειδή οι ιατροί του Στρατού είναι “μάγοι”. Είναι απλά πιο έμπειροι …

Θα πείτε και “γιατί πρέπει να μοιραζόμαστε τις εμπειρίες σου από τα στρατιωτικά νοσοκομεία ”. Έκανα τη σύγκριση ανάμεσα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο και ένα στρατιωτικό νοσοκομείο, όχι για να απαξιώσω το ένα και να αποθεώσω το άλλο. Την έκανα για να υποστηρίξω ότι η υγεία δεν μπορεί να γίνεται “αγαθό προς πώληση”, αλλά “αγαθό προς κατανάλωση” απ΄ όσο περισσότερους δικαιούχους.

Επειδή ακούγονται πολλά και θα ακουστούν περισσότερα για “πλήρη απελευθέρωση αγοράς”, για “αυτορυθμίσεις” και άλλα σχετικά καλό είναι να θυμόμαστε πως ότι είναι κρατικό και δημόσιο δεν είναι απαραίτητα για πέταμα. Αντιθέτως. Το γράφω με την εμπειρία εργασίας 30 και πλέον ετών μόνο στον ιδιωτικό τομέα…

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης