Υποστηριξε το militaire
ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Πολιτική
10/03/2016 | 13:37 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

“Στίγμα για τη χώρα η Ειδομένη” λέει ο Κικίλιας

«Ο καταυλισμός της Ειδομένης αποτελεί στίγμα για τη χώρα μας και την Ευρώπη» δήλωσε ο ειδικός συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας.

 Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι καθημερινά εικόνες ντροπής, που υποβιβάζουν και απαξιώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κατακλύζουν τα ΜΜΕ και πως η ανεξέλεγκτη συσσώρευση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων δημιουργεί κατάσταση έντασης στα ελληνοσκοπιανά σύνορα, με συνέπειες που δεν μπορούν να προβλεφθούν.

 Επίσης, σημείωσε ότι η Ειδομένη αποτελεί πολλαπλό κίνδυνο σε υγειονομικό και διαχειριστικό επίπεδο, καθώς μέρα με τη μέρα μεγαλώνει ο κίνδυνος για την ανάπτυξη ασθενειών, όπως η πολυανθεκτική φυματίωση ή η πολιομελίτιδα, ενώ το νοσοκομείο του Κιλκίς, ήδη, δηλώνει αδυναμία κάλυψης των αναγκών.

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι επιβάλλεται η άμεση μεταφορά όλων αυτών των ανθρώπων σε οργανωμένα κέντρα υποδοχής, με φύλαξη, έλεγχο και οργανωμένη διανομή γευμάτων. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτά τα κέντρα θα πρέπει να είναι στελεχωμένα με το απαραίτητο ιατρικό προσωπικό που θα καλύπτει, τουλάχιστον, τις πρωτοβάθμιες υγειονομικές ανάγκες και πως η Ειδομένη θα πρέπει να λειτουργεί μόνο ως σταθμός για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις, προκειμένου να προχωρήσουν σε άλλες χώρες.

«Όλα αυτά έπρεπε να είχαν γίνει χθες, κάθε μέρα καθυστέρησης επιδεινώνει το πρόβλημα και οδηγεί σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις» κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

                                                                                                 

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης