Υποστηριξε το militaire
ΚΥΠΡΟΣ
26/08/2017 | 14:45
Militaire News

Σκωτσέζοι αναλαμβάνουν ρόλο στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Σκωτσέζοι αναλαμβάνουν ρόλο στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο

Στα τελικά στάδια της εκπαίδευσής τους βρίσκονται τα μέλη σκωτσέζικου αποσπάσματος που, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ, θα αναλάβουν για ένα εξάμηνο καίριο ρόλο στην ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στην Κύπρο, με σκοπό τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας κατά μήκος της «νεκρής ζώνης».

 Όπως μεταδίδει η ειδησεογραφική ιστοσελίδα “The Courier”, τα μέλη του Royal Scots Dragoon Guards, που έχουν ως επιχειρησιακή βάση την περιοχή Φίφε, βόρεια του Εδιμβούργου, θα ενταχθούν μαζί με άλλους στρατιώτες από τη Βρετανία -περιλαμβανομένων των πεζικάριων από το Βασιλικό Σύνταγμα της Σκωτίας (2 Scots)- στην Επιχείρηση TOSCA, από τον Οκτώβριο μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Θα είναι υπεύθυνοι για τον κεντρικό τομέα της «νεκρής ζώνης», που περιλαμβάνει την πόλη της Λευκωσίας και την προστατευόμενη από τα Ηνωμένα Έθνη περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας, προστίθεται.

 Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το επίπεδο της έντασης στη «νεκρή ζώνη» χαρακτηρίζεται ως χαμηλό και τα μέλη της ειρηνευτικής δύναμης περιπολούν συνήθως άοπλα, παρόλα αυτά το σκωτσέζικο απόσπασμα έχει εκπαιδευτεί και για το χείριστο σενάριο, φέροντας πλήρη εξάρτυση σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα.

 Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του γενικού γραμματέα για την δράση του ΟΗΕ στην Κύπρο, το στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετούσε στην Ειρηνευτική Δύναμη μέχρι τον Δεκέμβριο του 2016 ανερχόταν συνολικά σε 883 άτομα, συμπεριλαμβανομένων 276 στρατιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Βόρεια Ιρλανδία. Επιπρόσθετα, το αστυνομικό προσωπικό από διάφορες χώρες ανερχόταν σε 67 άτομα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης