Υποστηριξε το militaire
ΤΟΥΡΚΙΑ
02/11/2017 | 21:22
Militaire News

Σκληρές μάχες Τούρκων με το PKK

Σκληρές μάχες Τούρκων με το PKK

Οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν 17 Κούρδους μαχητές κοντά στα σύνορα του Ιράκ και της νοτιοανατολικής Τουρκίας, ανακοίνωσε σήμερα ο στρατός, λίγες ώρες μετά το θάνατο οκτώ μελών των τουρκικών δυνάμεων σε συγκρούσεις.

Νωρίτερα σήμερα οι τουρκικές δυνάμεις σκότωσαν πέντε αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) σε συγκρούσεις που ξέσπασαν όταν κούρδοι μαχητές επιχείρησαν να διασχίσουν τα σύνορα στην περιοχή Σεμντινλί της ορεινής επαρχία Χακάρι, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι ένοπλες δυνάμεις.

Έξι Τούρκοι στρατιώτες και δύο αξιωματικοί των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν στις μάχες.

Μια επιχείρηση ξεκίνησε για την καταδίωξη και άλλων μαχητών του PKK και πολεμικά αεροσκάφη της Τουρκίας αργότερα σκότωσαν 12 μαχητές που επιχείρησαν να δραπετεύσουν περνώντας τα σύνορα προς το βόρειο Ιράκ.

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως σε ξεχωριστές συγκρούσεις, που εξακολουθούν να μαίνονται, πέντε μέλη του PKK σκοτώθηκαν στην νοτιοανατολική επαρχία Τουντσελί.

Οι συγκρούσεις στη νοτιοανατολική Τουρκία είναι σχεδόν καθημερινές μετά την κατάρρευση, το καλοκαίρι του 2015, μιας εκεχειρίας που είχε σκοπό να θέσει τέρμα σε μια σύγκρουση που έχει προκαλέσει περισσότερους από 40.000 θανάτους από το 1984.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης