Υποστηριξε το militaire
Άμυνα
03/01/2018 | 06:40 (ενημερώθηκε 6 έτη πριν)
Militaire News

“Σε 3 χρόνια 50 μέρες άδειας “χαμένες”! Το “Έτος Μέριμνας 2018” θα ΄χει πολύ δουλειά!

Έτος μέριμνας προσωπικού το 2018,σύμφωνα με τις δηλώσεις του ΥΕΘΑ. Στα Γενικά Επιτελεία θα ΄χουν πάρα πολύ δουλειά. Ας αρχίσουμε με τα απλά και τα αυτονόητα. Από χθες που δημοσιεύσαμε το έγγραφο της ΠΟΕΣ για τις άδειες που ΔΕΝ παίρνουν πολλοί στρατιωτικοί, υπήρξε ένας καταιγισμός μηνυμάτων από στρατιωτικούς που απλά επιβεβαίωναν το πρόβλημα.

Από τα πιο χαρακτηριστικά το μήνυμα Υπαξιωματικού που υπηρετεί σε πλοίο του Στόλου. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει χάσει κοντά στις 50 μέρες από τη κανονική του άδεια. Το πιο φοβερό είναι ότι αυτή η απώλεια δεν φαίνεται πουθενά στο ηλεκτρονικό σύστημα, αφού εκεί εμφανίζεται να ΄χει πάρει κανονικά την άδειά του! Είναι ένας από τους πολλούς που επισημαίνουν το πρόβλημα. Μιλάμε για τις κανονικές άδειες…Που να πιάσουμε και τις υπόλοιπες που έχουν να κάνουν με την ανατροφή τέκνου κλπ.

Γι΄ αυτό λέμε ότι το “Έτος Μέριμνας” θα ΄χει πολύ δουλειά. Όχι δύσκολη, αν η ηγεσία στείλει το σωστό μήνυμα,με ξεκάθαρο τρόπο, σ΄όσους έχουν την ευθύνη διοίκησης. Ένα απλό μήνυμα υπενθύμισης που θα λέει ότι διοικούν ανθρώπους κι όχι μηχανές. Διοικούν στελέχη των ΕΔ κι όχι …κωπηλάτες.

Το στοίχημα για το “Έτος Μέριμνας” είναι τεράστιο και για την πολιτική και για την στρατιωτική ηγεσία. Λεφτά να δώσουν στο κόσμο δεν φαίνεται έχουν τη δυνατότητα να δώσουν. Τουλάχιστον ας ανακουφίσουν τη δύσκολη ζωή και υπηρεσία μ΄ όλα εκείνα τα μέτρα που και δεν κοστίζουν τίποτα και τον κόσμο ικανοποιούν.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης