Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
23/06/2017 | 07:34
Militaire News

Σε ποιο θέμα των ΕΔ η ΝΔ αλλάζει στάση

Σε ποιο θέμα των ΕΔ η ΝΔ αλλάζει στάση

Μέχρι πρόσφατα η θέση της ΝΔ γι΄ αυτό που ονομάζουν κάποιοι “συνδικαλισμό” στις ΕΔ, ήταν κάθετα αντίθετη. Πρόκειται για τον τρόπο με τον οποίο οι στρατιωτικοί θα μπορούν να εκφράζονται και να θέτουν τα εργασιακά τους προβλήματα.

Η στάση αυτή άλλαξε με τον αντιπρόεδρο και τομεάρχη της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη να έχει πειστεί ότι το θέμα αυτό δεν μπορεί κανένα κόμμα ούτε να το αγνοήσει πλέον, ούτε πολύ περισσότερο να το απαγορεύσει.

Μετά απ΄ αυτή τη διαπίστωση αναζητείται το “μοντέλο” το οποίο θα προτείνει η ΝΔ, αφού είναι θέμα ημερών το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ  που θα ρυθμίζει και αυτό το ζήτημα να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή.

Οι πληροφορίες του Militaire.gr αναφέρουν ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε ενημέρωση για το πως λειτουργεί το μοντέλο του “χακί συνδικαλισμού” στην Κύπρο. Διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχουν επί της ουσίας διαφορές σε σχέση με τον τρόπο που οι Ενώσεις Στρατιωτικών λειτουργούν στην Ελλάδα. Η συνεργασία των εκπροσώπων των στρατιωτικών με την ηγεσία του υπουργείου Άμυνας στην Κύπρο είναι διαρκής και αυτό έχει επιχειρηθεί και στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα που υπάρχει εδώ είναι …προσωπικό. Ο τομέας Άμυνας της ΝΔ έχει παγιδευτεί από συγκεκριμένες απόψεις που επιμένουν να μην αποδέχονται την πραγματικότητα όπως αυτή έχει διαμορφωθεί στον χώρο των στρατιωτικών. Η πολυετής δραστηριότητα και οι επιτυχημένες δικαστικές μάχες που έχουν δοθεί από τις Ενώσεις Στρατιωτικών και την ΠΟΕΣ είτε αρέσει, είτε όχι τις έχουν καθιερώσει στη συνείδηση των περισσότερων στρατιωτικών και επί της ουσίας εδώ και χρόνια τις έχουν νομιμοποιήσει. Είναι λοιπόν μάλλον μάταιο και σίγουρα αντιπαραγωγικό κάποιοι να επιμένουν στην επιβολή άλλων “λύσεων” που για πολλούς και διάφορους λόγους δεν πρόκειται ούτε μία στο εκατομμύριο να γίνουν δεκτές από τους στρατιωτικούς. Επιπλέον αυτές οι “λύσεις” είναι γνωστό ότι θα προκαλέσουν προβλήματα πολύ μεγάλα στη ΝΔ αν η επιμονή στη στήριξή τους συνεχιστεί.

Ελπίζουμε μέχρι την ημέρα συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου να ΄χουν ξεπεραστεί και αυτές οι εμμονές.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης