Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα
13/10/2016 | 18:50 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Σε ποια παγίδα δεν πρέπει να πέσουν οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ

Σε ποια παγίδα δεν πρέπει να πέσουν οι στρατιωτικοί της ΠΟΕΣ

Τα τελευταία 24ωρα γίνεται μια συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών και των Ενώσεων Στρατιωτικών. Αφορμή η γενική συνέλευση της ΕΣΠΕΑ την Κυριακή η οποία έχει συγκεκριμένους κανόνες, ατζέντα και αντικείμενο. Όπως όλες οι γενικές συνελεύσεις όπου κι αν γίνονται.

Ο ΣΕΕΝΣΑ  επιχειρεί εδώ και μέρες με αποστολή εξωδίκων και άλλων νομικών μέτρων, να παρουσιάσει μια εικόνα αναταραχής και αναστάτωσης στον χώρο των στρατιωτικών, που έχουν αποφασίσει χρόνια τώρα να ασχοληθούν με τα εργασιακά προβλήματα των συναδέλφων τους. Τότε που οι περικοπές-σφαλιάρες έπεφταν βροχή και κάποιοι ήταν  άφαντοι!

Κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί ένδικα μέσα για να αποδείξει οτιδήποτε. Ταυτόχρονα θα πρέπει να σέβεται τους  νόμους του κράτους αλλά και τις διαδικασίες και τους κανονισμούς που υπάρχουν σε κάθε μορφής δημόσια έκφραση και συμμετοχή στα κοινά. Απ΄ αυτά δεν εξαιρείται ούτε ο ΣΕΕΝΣΑ, μέλη του οποίου επιδιώκουν να εγγραφούν εδώ και τώρα στην ΕΣΠΕΑ και να συμμετάσχουν στην γενική συνέλευση.

Γι΄ αυτό και τα εξώδικα.

Επειδή οι στρατιωτικοί κουράστηκαν και κυνηγήθηκαν πάρα πολύ στη προσπάθειά τους να μπορούν να έχουν νόμιμα μια φωνή συλλογική έκφρασης δεν πρέπει σε κανέναν να επιτραπεί να μετατραπούν γενικές συνελεύσεις Ενώσεων σε …φοιτητικές συνεδριάσεις σε αμφιθέατρο. Αυτό ας το ΄χουν καλά στο μυαλό τους όσοι πιθανόν έχουν τέτοιες επιδιώξεις.

Η ΠΟΕΣ σε καμία περίπτωση ως το νόμιμο όργανο εκπροσώπησης δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα της στείρας αντιπαράθεσης, ούτε να επιτρέψει σε κανέναν να απαξιώσει τις διαδικασίες που προβλέπονται. Η νομιμότητα πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα και όποιος επιχειρήσει με κινήσεις εντυπωσιασμού να την παραβεί θα πρέπει να έχει και τις ανάλογες κυρώσεις.
Όσοι έχουν νομικές γνώσεις αλλά κι άλλοι που έχουν εμμονές με τις  δίκες θα γνωρίζουν τις συνέπειες οποιασδήποτε προσπάθειας παρακώλυσης γενικής συνέλευσης.

Δεν υπάρχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΘΕΜΑ διχασμού των στρατιωτικών. Όσοι με τις ενέργειές τους οδηγούν συνειδητά ή ασυνείδητα προς αυτή τη κατεύθυνση όλο και λιγοστεύουν. Φαίνεται και από τα εξώδικα του ΣΕΕΝΣΑ  που τα υπογράφουν πια όλο και λιγότεροι.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης