Υποστηριξε το militaire
Breaking News Άμυνα ΠΝ
13/12/2015 | 17:27 (ενημερώθηκε 8 έτη πριν)
Militaire News

Ρωσοτουρκική “ναυμαχία” στο Αιγαίο με την Αθήνα να μην “παίρνει μυρουδιά”! Τι έγινε στη Λήμνο

Ρωσοτουρκική

Σοβαρό επεισόδιο στο Αιγαίο μεταξύ ρωσικού πολεμικού πλοίου και τουρκικού αλιευτικού, για το οποίο η Αθήνα αν και συνέβη 12 ναυτικά μίλια ανατολικά της Λήμνου δεν έχει “σαφή εικόνα”!

Το περιστατικό έγινε στο βόρειο Αιγαίο.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό sputnik “το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας, Smetlivy, αναγκάστηκε να κάνει χρήση πυρών προκειμένου να αποτρέψει τη σύγκρουση με ένα τουρκικό σκάφος στο βόρειο Αιγαίο, 22 χιλιόμετρα από τη Λήμνο”.

Το Sputnik επικαλείται ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας σύμφωνα με την οποία:

“Στις 13 Δεκεμβρίου 2015 το πλήρωμα του ρωσικού σκάφους περιπολίας Smetlivy απέτρεψε σύγκρουση με τουρκικό σκάφος 22 χιλιόμετρα από το ελληνικό νησί της Λήμνου, στο βόρειο Αιγαίο”, αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.
Για το περιστατικό, κλήθηκε για εξηγήσεις από τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ, ο στρατιωτικός ακόλουθος της Τουρκίας.

Από το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΝ μεταδίδεται ένα κλίμα …αναζήτησης πληροφοριών! Αρκετή ώρα μετά από την δημοσιοποίηση του επεισοδιου από το sputnik έγινε ανεπισήμως γνωστό ότι λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο link 16 “ακούσαμε κάποια κλήση” στην περιοχή που έγινε το επεισόδιο.

Όπως και να ‘χει η ρωσική αντίδραση δείχνει ότι στην Άγκυρα δεν θα πρέπει απλά να ανησυχούν,αλλά να τρέμουν για την ρωσική απάντηση που έρχεται.

Αλλά αυτό θέλοντας και μη μας αφορά και πρέπει να μας αφυπνίσει επιτέλους,γιατί ενδέχεται το “πεδίο μάχης” της ρωσοτουρκικής αντιπαράθεσης να είναι στο Αιγαίο. Και πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή για να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε απρόοπτο μας προκύψει.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης