Υποστηριξε το militaire
Militaire News

Ρωσική εξοπλιστική “επέμβαση” στα Βαλκάνια κόντρα στις ΗΠΑ

Ρωσική εξοπλιστική

Οι Αμερικανοί θεωρούν τα Βαλκάνια περιοχή την οποία θέλουν απόλυτα να ελέγχουν. Γι΄ αυτό και δυσανασχετούν με την προσπάθεια των Γερμανών να “μπλεχτούν στα πόδια” τους. Πόσο μάλλον με την προσπάθεια ρωσικής διείσδυσης και μάλιστα εξοπλιστικής.

Οι ΗΠΑ θέλουν να αναλάβουν τον εκσυγχονισμό και την αναβάθμιση των οπλοστασίων χωρών όπως η Αλβανία,η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Η Μόσχα από την άλλη δείχνει αποφασισμένη να συνεχίσει να έχει “εξοπλιστική παρουσία” στα Βαλκάνια. Το κατάφερε τη δεκαετία του 90 μέσω της Ελλάδας. Τότε που η Ρωσία ήταν εξαιρετικά αδύναμη. Τώρα πολύ πιο ισχυρή και δραστήρια έχει βρει το δεύτερο σκαλοπάτι πάνω στο οποίο θα πατήσει. Τη Σερβία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ρωσικού και του σερβικού Τύπου η Σεβία έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την αγορά συστημάτων αεράμυνας Tor, Pantsir και Buk αλλά και για την αγορά αεροσαφών MiG-29 .

Τα σερβικά αιτήματα θα εξεταστούν από τη Μόσχα πριν από το τέλος Ιανουαρίου.

Η προμήθεια των S-300 πυραυλικών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας δεν συζητήθηκε στις συναντήσεις που είχε ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ντμίτρι Rogozin, στο Βελιγράδι, επειδή ο σερβικός αμυντικός προϋπολογισμός δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τέτοια αγορά.

Το υπουργείο Άμυνας της Σερβίας επιθυμεί να αγοράσει MiG-29 . Η Σερβία διαθέτει εννέα MiG-29 , συμπεριλαμβανομένων έξι που προμηθεύτηκε από τη Ρωσία το 2013, καθώς και έντεκα MiG-21 αεροσκάφη, η διάρκεια ζωής των οποίων θα λήξει το 2018. Διαθέτει ακόμη J-22 .
Αν η Ρωσία και η Σερβία συμφωνήσουν σχετικά με τον αριθμό των απαιτούμενων συστημάτων αεράμυνας και αεροπλάνων, η παράδοση θα γίνει από τα αποθέματα του ρωσικού υπουργείου Άμυνας.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο Facebook Twitter LinkedIn Email Pinterest
booksandtoys

Δείτε επίσης